Microsoft Store | Windows 10 | Fluent Design

Microsoft Store ve Windows 10 má nový design a umožní instalace aplikací na dálku

Microsoft nedávno uvolnil nové testovací sestavení Windows Insider, společně s kterým přichází i nová podoba obchodu s digitálním obsahem pro Windows 10. Došlo zde k zapracování Fluent Designu a větší důraz je kladen na fotografie. Microsoft Store se také naučí instalovat aplikace na dálku.

Obchod ve Windows 10 se tak konečně více přiblíží vizi z propagačních videí Fluent Designu. Společně s novým vzhledem stránek programů a her přichází i menší přesun jednotlivých položek, které jsou nyní v záložkách. Díky tomu jsou snadněji dostupné a není nutné rolovat až na konec stránky pro najití uživatelských rezenzí.

Snímek obrazovky (32).jpg
Novinka klade důraz na titulní fotografii či video.

Společně s novinkou přichází i možnost vzdáleně instalovat aplikace na svůj počítač. Funkci můžete znát třeba z mobilního Androidu, kde z webového Play Storu můžete po přihlášení kliknout na instalovat a aplikace se vám automaticky stáhne do telefonu. Podobně to bude fungovat i u Windows, prozatím je zde ale omezení pouze na ty aplikace, které jste již v minulosti měli nainstalované. Samozřejmostí je pak nutnost být na počítači i v prohlížeči přihlášený skrze stejný Microsoft účet.

Do Windows funkce většinou přibývají, na podzim se ale bude docela škrtat:

Diskuze (38) Další článek: Italové na Marsu něco objevili: Vypadá to jako jezero vody v kapalném stavu!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,