Microsoft se po vzoru Applu spojil s IBM kvůli vývoji aplikací pro tablety Surface

Je to už dva roky, kdy začal Apple ve větší míře spolupracovat s IBM na tom, aby jeho zařízení jako iPad a iPad Pro byly více využitelné v podnikovém nasazení. Nutností je pochopitelně podpora byznysových aplikací z různých segmentů a jejich vývoj tato spolupráce zajišťuje. Podobný plán má ale dle informací webu Business Insider nyní i Microsoft pro vlastní dotyková zařízení Surface.

Microsoft má v plánu ve spolupráci s IBM vyvinout podnikové aplikace nejrůznějšího zaměření, které budou optimalizované pro běh na tabletech Surface nebo notebooku Surface Book. Optimalizované v tomto směru znamená, že půjde už o moderní aplikace, které budou kromě jiného kompatibilní s novým rozhraním Windows 10.

Klepněte pro větší obrázek
Apple oznámil spolupráci s IBM v oblasti iPad/iPhone aplikací už v roce 2014, teď se o to samé snaží i Microsoft

Vzhledem k tomu, že řada podniků používá technologie od Microsoftu a nikoli od Applu, znamená to, že tyto firmy s velkou pravděpodobností dají přednost zařízením právě od Microsoftu. Spolupráce IBM a Microsoftu na vývoji aplikací tak dává velký smysl. Pro IBM to znamená, že může pokrýt vlastní velké klienty jak řešeními od Applu, tak i Microsoftu, přičemž je stále v pozadí s vlastním cloudem.

IBM se totiž hodně snaží v oblasti cloudových služeb, což je znát například s Watsonem, který už se specializuje na mnoho segmentů. Spolupráce v rámci aplikací a hardwaru od Microsoftu tak pro IBM neznamená příliš velký „konkurenční“ problém, ale spíše další možnost podpory vlastních služeb. A vzhledem k tomu, že IBM žádný hardware takového typu nevyrábí, nemá ani jinou možnost.

V rámci konkurence v podobě Applu a Microsoftu lze pozorovat, jak oba útočí na původně silnou stránku toho druhého. Zatímco Apple je známý spíše zaměřením na koncové zákazníky a pomalu se snaží zaujmout i podniky, Microsoft si naopak původně silnou pozici v podnicích snaží udržet a útočí i na koncové zákazníky s vlastním hardwarem.

Váš názor Další článek: Tip: chcete pořádně průhlednou nabídku Start? Stačí malá úprava v registrech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,