Windows 11 | Office 365 | Microsoft Office

Microsoft pro Windows 11 přepracoval i celé Office. Balík ztratil typické barvy

Společně s Windows 11 představil Microsoft i předělaný balík Office. Ten konečně přichází i na ARM v 64bitové verzi a na všech počítačích získá nový vzhled. Ten ztratí typické podbarvení jednotlivých programů.

Word je modrý, Excel zelený, Powerpoint oranžový a slunce žluté. Alespoň to byly jistoty, na které se mohl člověk spolehnout. Ale pro výchozí vzhled nových Office už to neplatí. Pro Windows 11 doznal změn a Microsoft právě ony typické barvy zahodil. Jediné místo, kde se objevují, je jemné podbarvení některých polí a u tlačítka pro sdílení.

bcf6141b-22c2-420d-888f-f2bb674afc13 
Všechny programy Office přišly o své typické barvy

Microsoft se tak vydal odvážnou cestou, kdy celý balík vizuálně sjednotil a na první pohled je těžší jednotlivé programy odlišit. Na druhou stranu ale někteří z vás mohou být na tento vzhled již zvyklí – pokud používáte nastavené bílé či černé téma (a ne výchozí barevné), tak máte již dnes velmi podobný vzhled.

Kromě odstranění barev ale došlo k celkovému zakulacení prvků a jednotlivé karty s ovladači, pokud je nemáte připnuté, vizuálně plují a nejsou přichycené přímo k oknu programu.

Novinka je prozatím v rámci Wordu, Excelu, Powerpointu a Outlooku pro všechny členy programu Office Insider. Do přijímání testovacích sestavení stačí najet v jakémkoliv programu ze sady do sekce Soubor – Účet – Office Insider a přihlásit se k odběru Beta kanálu. Pokud zároveň běžíte na Windows 11, aktivuje se vám nový vzhled po nainstalování aktualizace, případně jej můžete sami zapnout skrze ikonu amplionu. Ve finále bude nový vzhled dostupný i pro uživatele Windows 10.

Diskuze (39) Další článek: Autonomní kamion porazil živého řidiče. Cestu zvládl o 10 hodin rychleji. Kde vznikl rozdíl?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,