Aktualizace | Windows 7

Microsoft vydal aktualizaci pro Windows 7. Opravuje černou tapetu

Aktualizováno 10. 2.: Microsoft se i po oficiálním ukončení podpory pro Windows 7 rozhodl vydat opravnou aktualizaci. Jeho poslední lednová záplata totiž způsobila problém, kdy některým uživatelům zčernala tapeta, pokud měli nastavený režim zobrazení na roztáhnout. Nyní by se ale po instalaci záplaty měl systém chovat opět korektně.

Nová aktualizace je dostupná pro všechny zdarma skrze Windows Update. Na stránkách podpory naleznete požadavky, které je pro instalaci nutné splnit.



Původní článek 27. 1.: Microsoft poslední aktualizací zasadil ránu Windows 7. Systém sám změní tapetu na černou

Microsoft vydal 14. ledna poslední aktualizaci pro Windows 7. Bohužel ale obsahuje chybu, která může změnit tapetu na černou plochu. Nyní Microsoft uvedl, že vydá opravu pro všechny uživatele. I pro ty, kteří si nezaplatí rozšířenou podporu.

Na Redditu a v rámci Microsoft fór se začaly po vydání aktualizace objevovat stížnosti uživatelů, kterým se po instalaci změnila tapeta na černou. Jak to nyní vypadá, při aktualizaci se Microsoftu podařilo rozbít funkci, která roztáhla tapetu na celou plochu monitoru. Jakmile tedy vyberete jinou možnost, nežli roztáhnout, tapeta by se měla ukázat normálně.

Některým uživatelům se ale ukazuje černá plocha stejně jako v případě, kdy máte neaktivní Windows a nepomůže zde ani změna tapety či restart počítače, což by značilo problémy na aktivačních serverech Microsoftu. Windows 7 jsou od 15. ledna již nepodporovaným systémem, aktuální problém je ale způsobem vydanou aktualizací od Microsoftu. Firma tak uvedla, že opravu vydá pro všechny – tedy nejen pro ty firmy, které si zaplatí podporu i na další roky.

Prozatímním řešením do vydání opravy je odinstalovat nejnovější aktualizaci, byť nese i důležité bezpečnostní opravy.

Jak zkrotit ve Windows 10 Windows Update? Poradíme:

Zdroj: Windows Latest

Diskuze (38) Další článek: Jasnost Betelgeuze je nejníže za desítky let. Hvězdu, která jednou vzplane jako supernova, můžete vidět pouhým okem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,