Prohlížeče | Edge

Microsoft Pay: nový způsob jak zaplatit na internetu

Microsoft nahradil svůj platební systém Wallet novou aplikací Microsoft Pay, kterou je možné stahovat z Windows Store. Primárně funguje v prohlížeči Edge s webovými e-shopy, které používají novou platební metodu Payment Request API.

Při prvním spuštění Microsoft Pay dojde k zadání čísla platební karty a doručovací adresy, která je následně předávána e-shopům. Pokud obchod použije pro placení místo tradiční platební brány právě Payment Request API, v případě prohlížeče Edge se automaticky otevře aplikace Pay. V dalších prohlížečích jako je Chrome, Opera nebo Safari se využije jejich integrovaná podoba pro Payment Request.

Microsoft aplikací Pay nahradil systém Wallet a nesmyslně zachoval i jeho omezení. Aktuálně tak do Pay není možné přidat českou platební kartu, přičemž v ostatních prohlížečích s tím problém není. Nejde totiž o platební systém jako takový, ale o způsob toho, jak weby volají platební údaje a prohlížeče je ukládají.

Jak vypadá použití nového API v případě mobilního Chrome:

Pokud si chcete prohlédnout podobu Payment Request API ať už v případě Microsoft Pay nebo dalších prohlížečů, můžete navštívit stránku s technologickým demem a kliknout nad tlačítko Buy Now. Tady vám samozřejmě žádné peníze z karty strženy nebudou.

Váš názor Další článek: Cloudflare používá pro generování náhodných čísel stěnu plnou lávových lamp

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,