Microsoft Page Hunt: Logická hra s Bingem

Znáte webovou hru Google Image Labeler? Její pointa je celkem jednoduchá. Přihlásíte se na speciální stránku, Google vám vybere soupeře, a pak se oba snažíte v časovém intervalu anglickými klíčovými slovy popsat fotografii z databáze Google vyhledávače. Pokud ji oba popíšete stejným klíčovým slovem, získáte bod. No a pro Google z toho bude plynout, že toto klíčové slovo je asi skutečně kvalitní, když jej nezávisle na sobě vybrali dva lidé, a vylepší tak i svou databázi.

google image labeler.png
 Nevědomky jsme se shodli na slovu bomb a hned z toho bylo sto bodů

Page Hunt pro Bing (zahrajte si hru)

O to samé jde i Microsoftu, který chce podobným komunitním testem vylepšit svůj nový Bing. Jeho programátoři tedy napsali jednoduchou silverlightovou hru Page Hunt pro jednoho hráče. Po spuštění musíte v tomto případě v časovém limitu správnými klíčovými slovy popsat různě weby, které se budou zobrazovat na pozadí.

Po ruce budete mít vyhledávací okénko Bingu a do něj budete psát běžné vyhledávací fráze, které budou odpovídat stránce. Funguje to vlastně naopak oproti běžnému vyhledávání. Už znáte stránku, ale nyní musíte přijít i na to, jaká klíčová slova použít, aby se tato stránka zobrazila ve výpisu nalezených webů co nejvýše. A čím vyššího postavení dosáhnete, tím více bodů získáte a Bing se bude naopak učit vaše chování a všechny ty „chybné“ fráze, které jste zadali, než jste se dostali k těm úspěšným.

page hunt1.png  page hunt2.png
Page Hunt v praxi: na prvním obrázku je třeba co nejrychleji popsat stránku, jako byste ji chtěli cíleně na Bingu vyhledat, na druhém pak skutečná pozice a podle toho také ohodnocení

Diky Page Huntu nevyhrajete ani pěknou laserovou myš od Microsoftu, ani výlet na Hawaii, pomůžete ale dobré věci, strávíte hrou přestávku na svačinu a ještě si procvičíte angličtinu. Takže hurá do toho.

Diskuze (10) Další článek: Videohádanka: copak je to za konektor?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,