Microsoft oficiálně uvedl systém Windows Phone 8 na trh

Podobně jako Windows 8 uvedl Microsoft oficiálně na trh i mobilní systém Windows Phone 8. Vzhledem k představení systému již na jaře a připravovaných mobilních telefonů během léta, nedozvěděli jsme se už nic nového. I když, na nějaké maličkosti a statistická čísla přeci jen došlo. Třeba, že aktuálně je pět telefonů s Windows Phone 8, systém je lokalizovaný do 50 jazyků a ve Windows Phone Marketu je 120 tisíc aplikací.

Představení Windows Phone 8 na videu:

Nová verze mobilního operačního systému Windows Phone přinese podporu vícejádrových procesorů či vyšších rozlišení displeje, z uživatelského hlediska pak nejvíce zaujme možnost změny velikosti dlaždic na výchozí obrazovce a promítání dat z aplikací třetích stran na zamčené obrazovce. Zajímavostí je „Dětské hřiště“, neboli mód pro druhého uživatele, kterému můžete umožnit odemknout telefon jen s vybranými aplikacemi.

A ještě rekapitulace mobilů s Windows Phone 8: Nokie Lumia 820 a 920, Windows Phony „8S a 8X od HTC“, Samsung Ativ S, cosi chystá také Huawei a stále znovu a znovu se vrací spekulace o Microsoft Surface Phonu. Odhadem českých cen se zabývá tento článek.

Diskuze (32) Další článek: Dell reaguje na fenomén a nabízí „krabici vše v jednom“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,