Microsoft Office 2011 pro Mac mají kontrolu českého pravopisu

Práce s dokumenty na počítačích Apple bude koncem roku mnohem příjemnější. Microsoft totiž připravuje nový kancelářský balík Office 2011 pro Mac, který bude konečně plnohodnotným protějškem verze pro Windows. Dosavadní verze má totiž zcela odlišný design, který je slepencem designu aplikací na platformě Mac a na Windows, navíc v této verze balíku není klasický Outlook, ale vlastní poštovní program Entourage. Jednou z dalších nevýhod je absence české lokalizace a především pak české kontroly pravopisu. Ta sice vznikla třetí stranou jako doinstalovatelný doplněk, ten se však prodává za hříšných 1700 Kč. Připravované Office pro Mac budou úplně jiné – nabídnou přepracovaný design s nabídkou ve stylu Ribbon, plnohodnotný Outlook a také kontrolu českého pravopisu.

macoffice2011_03.jpg
Office 2011 for Mac dostane ovládací rozhraní ribbon upravené do grafiky typické pro Mac OS

Na možnost kontroly českého pravopisu v Office 2011 pro Mac upozornil SuperApple.cz, funkce se objevila v poslední dostupné betaverzi. Zatím je k dispozici pouze kontrola pravopisu, ovšem později by měla být k dispozici i kontrola gramatiky. Program totiž nevyužívá vestavěný slovník systému Mac OS X, ale vlastní. Ten je kvalitnější a díky přímé provázanosti s programem také rychlejší, což oceníte u rozsáhlejších dokumentů.

Office Mac 2.jpg
Kontrola českého pravopisu v Office 2011 pro Mac (Zdroj: SuperApple.cz)

Nabídne Microsoft kromě kontroly českého pravopisu i kompletně české prostředí? To zatím vědí jen v Redmondu. Ale máme několik indicií, které nasvědčují, že se plné české lokalizace Office 2011 pro Mac dočkáme. Na trh by se měl balík dostat do konce roku.

Nakonec ještě smutná zpráva pro slovenské čtenáře s počítači Apple – podle zjištění webu SuperApple.cz Slovenština v Office 2011 pro Mac není.

Diskuze (14) Další článek: Pitva - akumulátory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,