Microsoft ke kauze Bing: Google se pouze snaží odvést pozornost

Microsoft a Google už jsou jako čeští politici. Kdo má koho zdiskreditovat uměle vytvořenými kauzami a kdo na druhého hází špínu? Jak už jsme vás dnes informovali, podle inženýrů největší internetové firmy světa Microsoft ve svém Bingu používá některé mechanismy Googlu. Redmondští se ale samozřejmě brání a nejradikálnější prohlášení vydal na Twitteru šéf PR oddělení Microsoftu Frank X. Shawn.

Shawn přispěchal hned se třemi twíty. „Nebuďte hloupí. Google chce pouze odvést pozornost, protože je ve Spojených státech a Evropě vyšetřován kvůli manipulaci s výsledky hledání,“ píše hlava externí komunikace softwarového giganta. Z jeho slov lze tedy vydedukovat, že se Google chce v očích federálních komisí udělat hezčí a chtěl by odvést pozornost. Jak přesně by to ale mělo fungovat, Shawn nespecifikoval. Ještě nedávno ale jeden ze zaměstnanců Microsoftu radil Googlu, co ho v jednání s Evropskou komisí čeká.

Krade přeci každý od každého

Šéf PR oddělení v Redmondu se rozvášnil také v druhém Twitterovém příspěvku, když obvinil Google z toho, že sbírá uživatelská data z Androidu a prohlížeče Chrome. Připojit anglické pořekadlo „pot calling kettle black“, které by se dalo volně přeložit jako „zloděj volá, chyťte zloděje“.

Frank X. Shawn rovněž „retwítnul“ příspěvek uživatele @clubdirthill říkající, že „hodně z posledních funkcí přidaných do Googlu za poslední rok a půl je zkopírovaných z Bingu.“ Příspěvek je zakončen tím, že „vykrádání“ probíhá na obou stranách.

Jen tak pro zajímavost, vyhledávač Bing byl nedávno podle statistik Hitwise uživateli v USA vyhlášen jako vyhledávač, který podává nejuspokojivější výsledky.

Takže, už se poprali?

Diskuze (31) Další článek: Stylové externí disky s designem Lamborghini

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,