Windows 10 | Aktualizace | October 2018 Update

Microsoft hlásí, že už opravil většinu problémů souvisejících s říjnovou aktualizací

Velká říjnová aktualizace Windows 10 přidělala mnoha uživatelům tohoto operačního systému vrásky na čele. Nyní je k dispozici nejnovější sestavení balíku, označovaného jako Windows 10 October 2018 Update. Přináší celou řadu oprav a dalších vylepšení.

Sestavení s číslem 17763.168, uvolněné minulý týden ve středu, opravuje problémy s ovládáním jasu monitoru, řeší potíže s asociací souborů k aplikacím a napravuje některé další zjištěné nedostatky.

Všechny kritické problémy vyřešeny!

Na oficiální stránce s výpisem všech provedených změn, souvisejících s aktualizací KB4469342, redmondský gigant zmiňuje prakticky všechny dosud známé problémy a označuje je jako vyřešené. Říjnová aktualizace je tak nyní dostupná pro další zařízení.

Problémy byly například s kompatibilitou aplikací od společností Morphisec a Cisco. Obě firmy vydaly aktualizace a Microsoft následně uvolnil říjnový update na stroje, které se předtím kvůli tomu potýkaly s potížemi. Podmínkou však je instalace nejnovější verze problematického softwaru.

Další chyba byla odhalena v listopadu, kdy se ukázalo, že aktualizace rozbíjí synchronizaci se službou iCloud. Apple s Microsoftem pracovali na nápravě, výsledkem je nová verze klientské aplikace, která již s říjnovým aktualizačním balíčkem funguje bez jakýchkoli problémů. Microsoft tedy povolil instalaci updatu na stroje s aktualizovanou aplikací.

Jak bylo zmíněno výše, opravena byla i chyba, týkající se asociace souborů s aplikacemi. Ta byla objevena v listopadu a spočívala v nemožnosti změnit aplikaci, která má jako výchozí otevírat soubory určitého typu. Ještě v listopadu Microsoft tento problém potvrdil a vydal opravu.

opravena byla i chyba, týkající se asociace souborů s aplikacemi
Opravena byla i chyba, týkající se asociace souborů s aplikacemi

Další nepříjemností bylo neukládání nastavení úrovně jasu obrazovky. V tomto případě někteří uživatelé hlásili, že po restartu systému dojde k obnovení původní hodnoty a nastavení je nutné provést znovu.

Tento týden očekáváme v rámci pravidelných „aktualizačních úterků“ vypuštění nových kumulativních aktualizací pro Windows 10, které budou řešit další zjištěné nedostatky dubnových i říjnových updatů.

Diskuze (42) Další článek: Toshiba navázala na Google Glass. Její chytré brýle ale na ulici neuvidíte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,