Windows 10 | Aktualizace | Windows Insider

Microsoft chce motivovat k většímu využívání různých písem. Ve Windows 10 proto významně vylepší správu fontů

Příští aktualizace Windows 10, nyní označovaná kódovým označením 19H1 a známá také jako verze 1903, přinese vylepšení správy písem. O novince informuje Microsoft na svém blogu s tím, že aplikace, jež bude součástí systémového nastavení, umožní uživatelům stahovat, nastavovat a konfigurovat fonty v operačním systému.

Pomocí aplikace Nastavení bude možné snadno instalovat, konfigurovat, přizpůsobovat, odstraňovat a spravovat písma v systému Windows 10. Inovaci potvrdil Microsoft ve zprávě k vydání testovacího sestavení 18317 v rámci programu Windows Insider s tím, že tato novinka přijde v další velké aktualizaci.

Instalace pomocí myši

Microsoft vylepší správu písem v systému Windows 10 verze 1903 tím, že umožní uživatelům nastavit a konfigurovat písma mnohem jednodušeji než dosud. Revidovaná správa písem například dovolí uživatelům instalovat nová písma metodou „táhni a pusť“.

Kromě možnosti instalace písem přímo z Microsoft Store bude i nadále možné stahovat fonty z jiných zdrojů a instalovat je do systému. Stačí pak přejít do nabídky Nastavení-Personalizace-Písma a po klepnutí na pole Přidat písma nainstalovat nový font přetažením souboru.

Po instalaci písma najdou uživatelé na stejné stránce možnost zobrazit jeho náhled, získat další informace nebo možnost font odstranit. Přidání písma nevyžaduje zvýšené oprávnění, proces je tedy rychlý a lze ho provést bez účtu správce. V takovém případě však nebude font k dispozici ostatním uživatelům.

V dubnu pro všechny

Budete-li chtít nainstalovat písmo pro všechny uživatele daného počítače, bude to možné přes volbu Instalovat pro všechny uživatele, která se zobrazí po klepnutí pravým tlačítkem myši na soubor s fontem v aplikaci Průzkumník.

Microsoft zjednoduší správu písem v systému Windows 10
Microsoft zjednoduší správu písem v systému Windows 10

V tuto chvíli je nové rozhraní pro správu písem teprve ve fázi testování a před jeho uvolněním bude ještě probíhat ladění a odstraňování případných zjištěných chyb. Kromě toho se redmondský gigant zabývá úpravou nabídky Start, oddělením Cortany od vyhledávání, zlepšením správy systému Windows Update a dalšími funkcemi.

Pokud vše půjde podle předpokladů, měli by se uživatelé operačního systému Windows 10 dočkat další významné aktualizace v dubnu tohoto roku.

Diskuze (13) Další článek: Twitter kvůli chybě v aplikaci pro Android veřejně zobrazoval chráněné tweety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,