Microsoft | Bing | AI ve vyhledávačích

Vyzkoušeli jsme nový Bing. Revoluční AI už rovnou odpovídá a má čerstvá data z internetu

  • AI navrhla novou českou hymnu a složila básničku o Živě.cz
  • Také vám řekne pravdu o ČT a válce na Ukrajině
  • Bing navíc umí imitovat lidi. Třeba Zemana nebo Batmana

Oživeno: V článku najdete nově i video ukazující schopnosti a rychlost AI odpovídače.

Microsoft minulý týden spustil nový Bing doplněný o umělou inteligenci založenou na jazykovém modelu GPT. Vyhledávač zatím není dostupný pro všechny, ale my už k němu máme přístup a celý den si s ním hrajeme.

Opravdu umí česky a v odpovědích prohledává české zdroje. Občas mu hapruje gramatika. Náhodně střídá vykání a tykání. Ale jinak umí česky lépe než většina našinců. Nás ale pochopitelně zajímalo hlavně to, jak dobře umí odpovídat. Jak je suverénní, přesný či ochotný přiznat chybu.

Takhle nový Bing vypadá. V pravém sloupci se zobrazí boxík, který napíše odpověď generovanou pomocí AI. Kliknutím se však můžete přepnout přímo do konverzačního režimu, který vypadá jako klasický chat s bublinami ze dvou stran.

image.png image.png

Na rozdíl od ChatGPT má k dispozici opravdu aktuální data, reaguje i na čerstvé světové i domácí události. V odpovědích ukazuje odkazy na zdroje, byť je někdy špatně interpretuje. Ale co je nejzajímavější, sám neustále vybízí ke konverzaci, takže na své odpovědi navrhuje i další otázky. Pamatuje si přitom kontext. Opravdu to připomíná rozhovor s člověkem. Přesněji akademikem, který chce být za každou cenu objektivní.

Oproti ChatGPT je zcela zdarma a rychleji odpovídá. Nejsou to zlomky sekund jako u klasických výsledků. Odpověději naskakují postupně v jednotkách sekund. Jako byste se psali s člověkem.

Ale dost okecávání, pojďte si vyzkoušet skoro 50 příkladů. Na následujících listech najdete dotazy a diskuze na různá témata.

Diskuze (45) Další článek: Vesmírný náklaďák od Plasmos chce přepravovat náklad mezi Zemí a její oběžnou dráhou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,