Microsoft Office | Office 365

Microsoft a jeho podivné reklamy. Teď v jedněch shazuje Office proto, abyste si koupili Office

Microsoft umí prodat předplatná do firem a snaží se i u běžných zákazníků. Pro ně je Office 365, které nabízí aktuální programy Office, úložiště na OneDrive a volné minuty na Skypu. Schopnosti jednotlivých programů teď promuje ve zvláštních reklamách.

Nová série reklam se zaměřuje na srovnávání klasických Office 2019 a Office 365, tedy spíše shazování prvních jmenovaných. Microsoft v reklamách jasně ukazuje, co všechno neumí a v čem jsou Office s předplatným lepší. Ve Wordu například vyzdvihuje úpravy životopisu a propojení s LinkedInem:

V Excelu pak automatické získávání dat:

A v PowerPointu psaní perem a možnosti převodu kreseb na text a tvary:

Na reklamách není zajímavé jejich provedení, to spíše naopak – působí poněkud amatérsky a ne příliš přesvědčivě, argumenty jsou navíc jen slabé a většina lidí nad těmito drobnostmi mávne rukou. Zajímavější je ale jejich samotná existence a to, že Microsoft přikročil ke shazování vlastního produktu ve prospěch jiného. Otázkou je, zda by pro něj prostě nebylo lepší další verzi Office mít už jen za předplatné, vyhnul by se podobným reklamám.

Podobné zvláštní spoty ale nejsou u Microsoftu ničím výjimečným a objevují se poměrně často. Touto svéráznou a vtipnou reklamou například propagoval starší Windows 8:

Diskuze (49) Další článek: Ručníkový den na ISS: ze systému toalety uniklo skoro deset litrů vody

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,