Kryptoměny | Bitcoin | MasterCard

Mastercard otevře vlastní síť pro kryptoměny. Majitelé bitcoinu budou moci platit na klasických terminálech

Společnost Mastercard, která kromě jiného provozuje i mezinárodní platební síť mezi bankami a prodejci, oznámila chystanou velkou podporu kryptoměn. Mastercard již dříve podporoval zpracování kryptoměn, ale transakce probíhaly v jiné sítí. Mastercard již od minulého roku spolupracuje s platformou Wirex, která například nabízí i cashbacky až 1,5 % při každém nákupu pomocí bitcoinu.

Dle informací Reuters se Mastercard ale chystá zajistit zpracování kryptoměnových transakcí přímo ve své síti, zatím ale nejsou k dispozici bližší technické podrobnosti. Týká se to především například poplatků za přeměnu nebo případná omezení o velikosti minimální transakce.

Mastercard rovněž oznámil, že se tato podpora bude týkat jen vybraných kryptoměn, takže lze očekávat minimálně podporu těch největších jako třeba bitcoin, ethereum a případně dalších. Mastercard bude kryptoměny přidávat dle splnění určitých kritérii nejen na zabezpečení, ale nejspíše také podle velikosti a tedy i popularity.

Oznámení přišlo krátce poté, co Tesla oznámila nákup bitcoinů v hodnotě 1,5 miliardy dolarů a chystanou podporu přijímání plateb pro nákup elektromobilů.

Nová integrace v rozšířené síti Mastercard znamená skvělou zprávou pro celý kryptoměnový trh, kterému se usnadní přístup k reálnému používání v obchodech při nakupování a placení věcí.

Podle vyjádření Mastercardu už vlastní nějakou kryptoměnu kolem 20 % populace ve vybraných zemí a trend je tedy poměrně jasný.

Diskuze (37) Další článek: Z VESMÍRU: Ani hvězda, ani černá díra. Astronomy překvapil nový typ vesmírného objektu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,