Master buduje nové datacentrum v Praze

21. dubna 2008
Připravte se na Google týden!
Po loňském úspěchu s brněnským Master DC se společnost Master Internet rozhodla pro obdobný projekt v centru Prahy.

Serverhostingová společnost Master Internet, s.r.o. buduje nové datacentrum. Po loňském úspěchu s výstavbou nejmodernějšího brněnského datacentra Master DC Brno se rozhodla pro obdobný projekt v centru Prahy. Tento impresivně prostorný sál s názvem Master DC Praha se však bude chlubit minimálně trojnásobnými parametry ve všech ohledech. Společnost tak rozšiřuje své působení v oblasti internetových služeb a potvrzuje svou pozici předního poskytovatele serverhostingu na českém trhu.

Po více než desetileté zkušenosti s internetovými službami si je Master Internet vědom prudkého vývoje v této oblasti. Nové Master DC Praha bylo projektováno se záměrem nabídnout zákazníkům tu nejlepší kvalitu serverhostingových služeb, které lze se současnými technologiemi dosáhnout. Společnost si kladla za cíl nejenom splnit všechny požadované parametry a předpisy, ale především dosáhnout maximální spolehlivosti a redundance. Obzvláště velká pozornost byla věnována konektivitě, která je zajištěna dvěma nezávislými přívody optických vláken o celkové kapacitě 4 x 10 Gbit. Značně naddimenzované jsou také tlakové klimatizační jednotky Stulz se samostatnými chladícími okruhy nebo vlastní energocentrum s transformátory, motorgenerátory a UPS.

Master Internet (www.master.cz) svá datacentra vybavuje dlouhodobě osvědčenými technologiemi od spolehlivých dodavatelů. Serverhousing bude možný jak na policích pro tower PC, tak v uzamykatelných rackových skříních Rittal, jejichž celkový objem činí až 47U. Protipožární ochranu zajistí moderní systém stabilního plynového hasicího zařízení s inertním plynem FM-200, který zaručuje maximální možnou ochranu zákaznických serverů a naprosto minimalizuje riziko jejich poškození. Bezpečnost bude zajištěna nonstop fyzickou ostrahou budovy, kódovými dveřmi a neustálým monitoringem veškerého hardwaru pomocí profesionálního multi-kamerového systému včetně videozáznamu.

Master DC Praha zákazníkům poskytne maximální komfort nejenom z hlediska dostupnosti lokality, ale také díky možnostem datacentra samotného. Kromě technické podpory, která bude nepřetržitě k dispozici, budou všichni zákazníci bez výjimky moci využívat také samostatnou místnost pro správu svých serverů. Ke vzdálené manipulaci se servery bude určena jak podpora na telefonu, tak přístup přes „KVM over IP“.

Mezi nabízenými službami bude housing vlastních serverů, dedikované servery, managed servery a pronájem racků (rack-housing). Vedle serverhostingu nebudou chybět ani datové služby, jako je pronájem okruhů a lambd, konektivita nebo tranzit. Pro mnohé je také důležitou informací, že si Master Internet hodlá zachovat i při nadstandardní úrovni datacentra velmi příznivé ceny. Navíc, během uvedení Master DC Praha do provozu bude probíhat akce pronájmu racků (rackhousingu) na prvních 6 měsíců za poloviční cenu. Pro více informací můžete předběžně kontaktovat praha@master.cz.

MasterDC Praha se nachází na adrese Kodaňská 46, Praha 10 – Vršovice. V těchto dnech probíhá výstavba, kterou je možné sledovat na webových stránkách Master Internet: http://www.master.cz/master-dc-praha/

Vzhledem k hladkému průběhu všech realizačních prací lze očekávat spuštění Master DC Praha už v červnu tohoto roku.

Více informací na www.master.cz

O společnosti Master Internet

Master Internet, s.r.o. je na trhu již od roku 1996. Vlastní celorepublikovou síť na optických vláknec, která dnes umožňuje nabízet široké portfolio internetových služeb na špičkové úrovni. Na poli serverhostingu klade důraz na spolehlivou konektivitu s neagregovanými vyhrazenými linkami na portech počínaje 100Mbit/s až po 10Gbit/s. V loňském roce společnost vybudovala nejmodernější brněnské datacentrum Master DC Brno. Vedle serverhostingových služeb nabízí zejména IP konektivitu a pronájímá ethernetové okruhy a lambdy. Síť Master Internet je postavena na technologiích firmy CISCO s plně redundantní architekturou. Zahraniční konektivitu zajišťují sítě Lambdanet, Cogent a Tiscali. Společnost je přímým členem prestižních organizací jako jsou RIPE nebo NIX a vybudovala vlastní peeringové centrum – brněnský CBIX. Jejími zákazníky jsou významní čeští ISP a webhostingové společnosti.

Další článek: Připravte se na Google týden!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,