Mapy Google: StreetView nově uvnitř letišť i vlakových stanic

Nedávno Google uvedl StreetView v Benátkách a opět přináší další novinky ve svých mapách. Tentokrát přidává StreetView uvnitř letišť a vybraných důležitých železničních stanic. Nyní si tak můžete virtuálně projít 16 mezinárodních letišť, 59 železničních stanic a také nástupiště lanové dráhy v Hong Kongu. Jak však zmiňují někteří komentáři, virtuální „průlet“ těmito místy může být lákadlem pro teroristy, kteří si tak mohou naplánovat útok.

mappoi.jpg
Celkem 59 vlakových stanic a 16 mezinárodních letišť najdeme nově jako procházku ve StreetView (zdroj Google Maps)

Mezi letišti je například Bajaras v Madridu, londýnské Gatwick Airport či Tokyo International Airport. Mezi železničními stanicemi pak například Waterloo v Londýně. Nejvíce nových POI (bodů zájmu) je v Evropě, především v Itálii, Španělsku a Velké Británii. V České republice není dostupné žádné letiště ani nádraží.

novepoi.jpg
Nádraží Waterloo v Londýně (vlevo) či tokijské letiště (vpravo) – nejen tato místa si můžete nově projít se StreetView (zdroj Mapy Google)

Nově si tak můžeme prohlédnout se StreetView mnoho míst, toto procházení letišť a stanic se hodí zejména pro plánování cest, kdy se předem můžeme zorientovat. Vyvstává však otázka zneužití k teroristickému útoku – letiště a podobná místa jsou strategickými objekty.

cablecar.jpg
Zmapována je i lanová dráha v Hong Kongu, nástupní i konečná stanice (zdroj Mapy Google)
Diskuze (1) Další článek: Na internetu nás nejspíše vystřídají robotická ega

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,