Antivirus | Malware | Doplňky do prohlížeče

Malwarebytes má rozšíření pro Chrome a Firefox. Ochrání před těžením kryptoměn i fake news

Produkty Malwarebytes patří k dobře hodnoceným nástrojům na ochranu počítače před malwarem a dalšími škodlivými hrozbami. Jak informuje Windows Report, nyní přichází s novou „ochranou první linie“ - doplňkem pro webové prohlížeče Chrome a Firefox.

Ačkoli dnes antivirovou ochranu obsahuje přímo systém Windows 10, doplněk se může hodit jako dodatečná ochrana navíc specializovaná na prostředí webu.

Doplněk Malwarebytes Browser Extension je zatím prezentován jako beta verze, takže je při jeho instalaci nutné počítat s možnými problémy. Jeho základní funkcí je blokování škodlivých webových stránek a filtrování nežádoucího obsahu.

Z deklarovaných funkcí jmenujme například ochranu proti těžbě kryptoměn na pozadí či blokování webů šířících „fake news“ a dalšího zlomyslného webového obsahu.

Podle autorů se Malwarebytes Browser Extension při sledování a identifikaci nejnovějších hrozeb spoléhá na takzvané vzory či vzorce chování („behavioral patterns“). Používá také heuristickou analýzu k blokování webových stránek s hrozbami v podobě falešných chybových hlášení. Poskytuje tak ochranu před nežádoucími technikami sociálního inženýrství, navádějícími uživatele k návštěvě nebezpečných webů.

Doplněk pro prohlížeč Chrome můžete nainstalovat z Internetového obchodu Chrome, pro Firefox je k dispozici na oficiálním webu s doplňky. Pro obě platformy je nabízen zdarma.

Fake News: Silná internetová zbraň, proti které se těžko brání

Diskuze (21) Další článek: Google chystá cenzurovanou verzi vyhledávače pro Čínu, prozrazuje dokument

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,