Makro v Polsku otestuje algoritmus na cenění potravin, který má omezit vznik odpadu

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 12

Názory k článku

10. 05. 2021 18:26

Nevím co autor myslel tím, že se u vyhozených potravin "stále pohybujeme na několika tunách ročně". Kdyby šlo o pár tun, nikdo by se tím přirozeně nezabýval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  10. 05. 2021 18:18

Nejvíce se kazí a vyhazují živočišné produkty. Navíc živočišná produkce může být tak levná jen proto, že producenti nemusejí nést náklady, které způsobí jimi vytvořené poškození životního prostředí.Proto by dávalo logiku do koncových cen toto promítnout. Ať se každý rozhodne sám, co chce jíst a kupovat nebo ne, ale ať si zaplatí i celé náklady s tím spojené.Například na výrobu jednoho hamburgeru se spotřebuje 2400 litrů pitné vody(!!!) a u nás pak za "hambáč" může dát zákazník ve fastfoodu 30 Kč jenom proto, že nemusí nést náklady za spotřebu a hlavně recyklaci vody, která se díky jeho hambáči spotřebuje někde v jiné oblasti a co se tam pak stane jej netankuje a netankuje to ani fast food.Takže ať si dá hambáč za 30 Kč, ale ať si k tomu ještě zaplatí i těch 2,4 kubíku za obvyklou cenu pro recyklovanou vodu (cca 70 Kč za kubík), takže pak dostane hambáček za 200 Kč, dobrou chuť a ať si jich sní kolik chce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 05. 2021 15:48

Zboží v regallech je postupně doplňovaný takže tam jsou kousky s různou dobou expirace pohromadě. To se tam budu prohrabovat mezi desítkama jogurtů a hledat ten jeden skoro prošlej nebo jak to bude fungovat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor