DIY | Maker Faire

Maker Faire Prague Online: Jak se vyrábějí špičkové cosplay masky

Letos v únoru se konal první český Comic Con, který do Prahy přilákal tisíce herních, filmových a komiksových fanoušků Nechyběly ani celebrity. A také cosplayeři.

Své umění ukážou v sobotu v 11:53-12:03 v živém přenosu druhého dne Maker Faire Prague Online, ve studiu totiž vypukne Star Wars show od skupiny Lion Base.

Živý přenos sobotního programu Maker Faire Prague Online:

„Cosplay je zkratka z anglických slov costume play, což v překladu znamená kostýmová hra. Cosplay je tedy nejen kostým, ale i herecký výkon. Jako cosplay označujeme kostým, v němž se daný člověk snaží vypadat jako nějaká postava, ať už z fantasy nebo sci-fi obecně,“ píše se na české Wikipedii

Co takoví cosplayeři vlastně umí, dělají – prostě čím se baví po večerech? Podívejte se na upoutávku skupiny Lion Base pro pražský festival kutilů. Výrobci své masky často staví na koleni, pomocí 3D tiskáren a dalších technologií, i v tomto případě se tedy jedná o pravé řemeslo a kutilství.

Jak se vyrábí cosplay masky:

Váš názor Další článek: Složte si z Lega limetkové Lamborghini Sián v měřítku 1:8. Stavebnice má téměř čtyři tisíce dílků

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,