Apple | MacBook | ARM

MacBook s čipem ARM je blíže realitě, čínský výrobce už se chystá na výrobu

Už poměrně dlouho se spekuluje o tom, že se Apple chystá zbavit okovů Intelu a chce začít používat vlastní procesory na bázi ARMu i v noteboocích a dalších počítačích. Nyní se objevila další neoficiální zpráva, která je spojená už přímo s výrobou.

Podle informací webu Digitimes totiž čínský výrobce Pegatron dostal objednávku na výrobu dosud neznámého MacBooku, který má být vybaven čipem ARM. Kódové označení tohoto modelu má být „Star“.

I když se jedná o nepotvrzené informace, Pegatron ve stejné době prozradil, že ve třetím a čtvrtém čtvrtletí bude ve skvělé finanční formě, zatímco v prvním čtvrtletí jeho čistý zisk klesl o 50 %. Dávalo by tak smysl, že Pegatron skutečně získal velkou a významnou objednávku.

Apple už velmi dlouho neaktualizoval MacBook Air a nasazení vlastního čipu ARM u nejlevnější varianty notebooků by dávalo velký smysl. Otázka zní, jestli se toho dočkáme už tento rok a jak to bude s kompatibilitou aplikací. Možná s tím vším souvisí i spekulované univerzální aplikace, kdy bude na macOS možné spouštět stejné aplikace jako na zařízeních s iOS. Pro iPhony a iPady už si Apple své čipy vyvíjí delší dobu.

Diskuze (19) Další článek: Jak napsat znak průměru: Ø nebo ø

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,