Má Conroe problémy s 64bit instrukcemi?

V diskuzích o procesorech Core 2 Duo se často proslýchá informace o nižším nárůstu výkonu v 64bitových aplikacích oproti AMD či dokonce propadu výkonu Conroe při těchto výpočtech.

Server X-Bit labs se zaměřil na testy výkonu v 64bitových aplikacích. A výsledek? Žádné drama se nekoná. Intel je v některých aplikacích pomalejší, než v 32bitovém režimu (například při kódování videa přes Windows Media Encoder), ale obdobná situace je i u AMD.

Procentuální změnu výkonu demonstruje tento graf, ve kterém v některých testech vychází lépe AMD, v některých zase Intel.

Nutno ovšem zdůraznit, že výsledný graf je poněkud matoucí. Průměrný nárůst výkonu je u AMD 16%, u Intelu 10%. To dělá rozdíl 6 % ve prospěch AMD. I přesto je na tom, co se absolutního výkonu týče, testovaný Core 2 Extreme většinou lépe než FX-62.  

 

Uvedený rozdíl nemůže kompenzovat dvacetiprocentní nárůst výkonu Core 2 Extreme X6800 oproti FX-62. Přínos EM64T je znát u větší části aplikací, ale jak je obecně známo, žádný razantní nárůst výkonu se nekoná.

Celý test v angličtině najdete zde.

Zdroj: X-bit labs

Diskuze (14) Další článek: EURid zablokoval 74 000 domén .EU pro podezření ze spekulace

Témata článku: , , , , , , , , , , ,