Hardware | Logitech | Myši

Logitech „ustřihl“ legendě kabel a představil novou bezdrátovou herní myš G502 LIGHTSPEED

  • Logitech představil novou bezdrátovou myš G502 LIGHTSPEED
  • Jde o inovaci nejprodávanějšího herního modelu Logitech G502 Hero
  • Prodeje zahájí v květnu a cena pro Česko je 4129 korun

Logitech představil novou myš G502 LIGHTSPEED. Jedná se o bezdrátovou verzi jeho nejprodávanějšího herního modelu Logitech G502 Hero, který spatřil světlo světa v loňském roce. Novinka láká na aktualizovaný design a vylepšené komponenty.

Technický a marketingový ředitel Andrew Coonrad v rozhovoru GamesBeat uvedl, že firma reaguje na četné požadavky fanoušků, kteří si přáli bezdrátovou verzi modelu G502. Tato myš prý uživatelům vyhovuje svým tvarem i sadou nabízených funkcí a „byla kultovním fenoménem, který si zamilovaly miliony hráčů“.

Legenda bez kabelu

Logitech se při navrhování nové verze myši snažil zachovat vzhled a pocit původního produktu. Bezdrátová varianta je o sedm gramů lehčí a má jinak provedené mechanické i elektrické prvky. K určování polohy používá optický snímač Hero 16K, který disponuje rychlostí snímání více než 400 IPS napříč rozsahem 100 až 16 000 DPI. Dle výrobce se jedná o doposud nejvýkonnější a nejcitlivější senzor, který je zároveň klíčem ke snížení hmotnosti.

Bezdrátová myš pochopitelně vyžaduje doplňování elektrické energie. Tato potřeba je v případě G502 LIGHTSPEED řešena bezdrátovou nabíječkou Powerplay v podložce. Kvůli baterii a dalším technologiím tak bylo nutné kompletně přepracovat „vnitřnosti“ zařízení, což byla pro inženýry, stojící za vznikem této novinky, velká výzva.

Myš má 11 programovatelných tlačítek, které lze pomocí softwaru Logitech GHUB nastavit na provádění různých akcí nebo jim je možné přiřazovat uživatelsky definovatelná makra. Nechybí ani kolečko, svižně reagující na pokyny uživatele. Váhu myši lze upravovat podle potřeb a zvyklostí pomocí volitelných doplňkových závaží (4× 2 gramy a 2× 4 gramy).

Na leváky nemysleli

Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse je vyráběna pouze ve verzi vhodné pro používání pravou rukou. Má texturované pogumované hrany a bezdrátový nabíjecí systém Logitech G Powerplay, umožňující nepřetržité nabíjení i při hraní her. Bez nabíjení má se zapnutým podsvícením vydržet až 48 hodin aktivního používání.

Myš má přizpůsobitelné podsvícení LIGHTSYNC RGB s plným spektrem barev, které reaguje na hru, hudbu nebo barvu obrazovky. Cílem této technologie je mimo jiné vtáhnout hráče hlouběji do akce díky automaticky řízeným efektům podsvícení, které reagují v mnoha oblíbených hrách.

Technické parametry myši Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse

  • Hmotnost: 114 gramů (bez závaží)
  • Maximální DPI: 16000
  • Frekvence odezvy: 1 ms
  • Rozměry: 132 × 75 × 40 mm
  • Snímání pohybu: senzor HERO s rozlišením 100–16 000 DPI, nulové vyhlazování/zrychlení/filtrování
  • Podporované systémy: Windows 7 nebo novější, Mac OS X 10.11 nebo novější, Chrome OS

Zahájení prodejů je plánováno na tento měsíc, nicméně novinku již lze předobjednat na českém oficiálním webu za cenu 4129 korun. V balení najdete kromě myši bezdrátový přijímač LIGHTSPEED, rozšiřující adaptér pro přijímač, nabíjecí/datový kabel a schránku na příslušenství.

Diskuze (19) Další článek: Lyft zveřejnil rekordní růst příjmů. Konkurence Uberu sice roste, je ale v obrovské ztrátě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,