Virtuální realita | Logitech

Logitech přišel se stylusem pro VR, se kterým můžete kreslit v prostoru

Způsob, jakým architekti nebo produktoví designéři navrhují ve virtuální realitě, se brzy může stát o něco příjemnějším. Logitech přišel se speciálním stylem, který dokáže jednoduše přecházet mezi kresbou ve 2D a 3D prostoru. 

Novinka se jmenuje VR Ink Pilot Edition a co jí odlišuje od stávajících kontrolerů k virtuální realitě, je fakt, že ji člověk drží jako skutečné pero. Kreslení s ní je tudíž výrazně pohodlnější a přirozenější, jde o první opravdový stylus pro VR na trhu. 

Pero má špičku citlivé na tlak a schopnost grab pro přesouvání objektů, plus malý dotykový displej pro ovládání. Jamile tedy člověk nakreslí něco v klasické 2D formě, klidně na stole, může to přesunout doslova do vzduchu a pokračovat v kreslení ve 3D. 

Logitech_VR_Ink_product.png
Stylus slouží především pro CAD projektování ve virtuální realitě

Logitech již stylus rozeslal několika designérským studiím, které si jeho používání pochvalují. Například pracovníci firmy Sector 5 Digital tvrdí, že proces navrhování letounu jim pero urychlilo o 40 procent, o 40 procent je podle nich i návrh přesnější. 

CAD projektování je vůbec hlavní účel, ke kterému má stylus sloužit. I proto zatím pero nejde veřejně do prodeje, Logitech jej aktuálně zdokonaluje s partnery jako je HTC Vive a hledá další, se kterými bude spolupracovat. Celosvětové předobjednávky budou spouštěny za několik měsíců. 

Váš názor Další článek: Porno, teroristický útok i pirátská Hra o trůny. Twitch nestíhá moderovat svůj obsah

Témata článku: , , , , , , , , , , ,