Linux bude oficiálním náboženstvím

Skupina ortodoxních fanoušků Linuxu a Open source řešení z amerického státu Wisconsin usiluje u amerických úřadů o uznání Linuxu jako oficiálního náboženství a nabádají podobně smýšlející skupiny z celého světa, aby ve svých státech usilovali o totéž. Tímto oficiálním aktem chtějí dokázat, že fanatický zápal pro operační systém Linux není jen výsledkem sociálního útisku skupiny pubescentů, ale jedná se o seriózní víru v lepší software.

Struktura linuxového náboženství má mnoho společných prvků s tradičním křesťanstvím a má i specifický výklad tradiční Bible. Tak například, podle nového výkladu Bible, žili první uživatelé spokojeně v ráji až do doby, než je had uvedl v pokušení a okusili jablko. Po počátečním okouzlení se však začali stydět a propadli se oknem do pekla. „Had je jasnou metaforou silné marketingové kampaně Steva Jobse,“ uvedl Jim Pinguin, vedoucí nové náboženské skupiny.

Výklad Bible uvádí linuxová komunita na pravou míru i v dalších případech. Například spasitel Ježíš Kristux přišel spasit lid od všeho zlého, ale po zradě byl veřejně zatracen. Učení Kristuxe poté převzalo a nadále začalo šířit dvanáct apoštolů – mezi nejznámější patří svatý Ubuntu, svatý Mandriva nebo svatý Red Hat. Kristux (zkráceně Tux) je novou náboženskou skupinou uznáván jako spasitel lidstva, kterého seslal Bůh GNU.

Kristux.jpg
Ježíš Kristux

Mezi aktivity věrných linuxových příznivců patří sváteční čtení z kódu nebo meditace u příkazové řádky. Zasvěcení věřící se mohou dostat i do stavu vrcholné blaženosti neboli nirvány. Je velmi zajímavé, že se lze meditací dopracovat ke dvěma různým vyvrcholením, která mají i svá speciální označení – Gnome, druhé Kde. V obou případech se učencům při dosažení vrcholu zobrazují před očima podivuhodné grafické objekty.

Oslovilo vás nové náboženství? Poté jistě uvítáte, že duše uvědomělých věřících budou po smrti vzkříšeny v Litruxu, což je Open source verze slavného Matrixu.

Zdroj: www.apr.il

Diskuze (49) Další článek: Velký Bob: Poláci vyrobili největší stylus na světě

Témata článku: , , , , , , , , , , ,