Apple | Elektromobily | Automobily

Lidé z Applu našli klíčové komponenty pro Apple Car. Technologii mají korejské LG a SK

Apple stále pracuje na vlastním elektromobilu a kromě novinek z oblasti softwaru a autonomního řízení se nyní objevila i zpráva o tom, že Apple řeší dodavatele baterií.

Podle webu Digitimes Apple vyslal tým inženýrů přímo do Jižní Koreje, kde se uskutečnily důležité schůzky s významnými výrobci a dodavateli baterií – společnostmi LG a SK Group.

Baterie jsou pro elektromobil kritickou komponentou, od které se odvíjí řada klíčových vlastností – cena, dojezd, hmotnost, nabíjení atd. Je jasné, že Apple bude chtít mít co možné nejmodernější technologii a zároveň také co nejzelenější. Ve hře mají být lithium-fosfátové baterie, které už se v Jižní Koreji hromadně vyrábí. Apple prý požaduje vybudování továrny na tyto baterie v USA.

I když jsou schůzky dle zdroje v pokročilých fázích, nelze čekat Apple Car na trhu v dohledné době, ale spíše za několik let. Optimističtjší spekulace směřují k roku 2025.

Elektromobil od Applu tak bude vstupovat už na poměrně rozvinutý trh, kdy už bude všude po světě obrovské množství rychlonabíjecích stanic, avšak bude soupeřit s konkurencí v relativně novém segmentu.

Diskuze (9) Další článek: Zpomalování mořských proudů v Atlantiku může mít katastrofální následky, varuje německá studie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,