Apple | Notebooky

Levný notebook od Applu: Letos bychom se měli čekat inovovaného a přitom zlevněného MacBooku Air

První MacBook Air, coby extrémně tenký notebook, představil Apple v lednu roku 2008. Postupně se dostal do pozice nejlevnějšího notebooku od Applu, čemuž odpovídají i použité komponenty. I nejnovější generace totiž obsahuje tři roky staré procesory Intel 5. generace (Broadwell, 14 nm, rok 2015) a nízké rozlišení displeje 1 440 × 900 bodů. To by se ale už brzy mělo změnit.

Podle informací KGI Securities chystá Apple na druhé čtvrtletí novou generaci MacBooku Air, která přinese nejen modernější komponenty, ale hlavně ještě nižší cenu. Nejnižší prodávaná varianta má na našem trhu v současnosti cenu 30 990 korun s DPH.

Zatím není jasné, o kolik by se cena nejnižší konfigurace měla snížit, ale můžeme trochu hádat z minulosti. Obvykle totiž Apple v podobné cenové kategorii jde například o více než sto dolarů dolů, což je v našich končinách kolem tří tisíc korun. Příliš tak nelze čekat, že Apple bude prodávat MacBook Air v cenové hranici kolem 20 tisíc korun s DPH, ale spíše v rozmezí 25 tisíc až 30 tisíc korun s DPH.

Podívejte se na recenzi Macbooku Air:

Diskuze (26) Další článek: Horečka dengue už se uchytila v Severní Americe a jižní Evropě. Máme se bát?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,