Lenovo: hybridní forma tabletu a notebooku může porazit iPad

Tim Cook z Applu se nedávno nechal slyšet, že trh s tablety můžou jednoho dne klidně překonat segment klasických počítačů a notebooků. S tímto tvrzením by ale nejspíše nesouhlasil Peter Hortensius ze společnosti Lenovo.

Dle jeho slov z rozhovoru na serveru LaptopMag je jeden z možných úspěšných směrů právě hybridní řešení notebooku a tabletu v jednom, což už se snižující tloušťkou notebooků přestává být problém, alespoň ve srovnání s minulostí. Jako příklad uvádí nedávno prezentovaný IdeaPad Yoga, který je připraven pro operační systém Windows s dotykovým rozhraním Metro.

image.jpg 
Prototyp Lenovo IdeaPad Yoga

Právě ultrabooky ukazují, že lze vytvořit velmi tenké notebooky, které lze s patřičnou konstrukcí proměnit v hybridní zařízení, která lze snadno a rychle použít jako tablet. S počítači provádíme různé úlohy, tablety jsou z toho pohledu omezené jen na určitou oblast činností. Případné hybridy nabídnou ale dvě funkce v jednom – klasický notebook s hardwarovou klávesnicí a použitelný tablet pro pohodlnou konzumaci obsahu.

Peter Hortensius také dodává, že zlomový bude tento a následující rok, kdy si ukáže, zda ultrabooky a forma hybridních zařízení dokážou udržet krok s populárními tablety.

Diskuze (35) Další článek: Na Megaupload a Dotcoma byl nasazený vládní spyware

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,