Lenovo | Brýle

Lenovo Glasses T1 vypadají jako sluneční brýle, ale umí nahradit počítačový monitor

Brýle se zabudovanými displeji jsou takovou trochu zakletou produktovou kategorií. Nebývají zrovna pohodlné, obraz trpí optickými chybami a totální zaclonění od okolí znamená, že nevidíte na klávesnici nebo nemáte okolní prostředí plně pod kontrolou.

Vyzkoušel jsem si krátce novinku Lenova, brýle Glasses T1 a musím říci, že se Lenovu podařilo odstranit alespoň dvě z těchto tří chyb. Zůstává tedy nepohodlí při nošení.

20220831_103004.jpg20220831_103025.jpg20220831_103032.jpg
Obraz v displejích nabídne FullHD rozlišení, brýle působí docela masivním dojmem

Glasses T1 zrovna nepočítají, že budete mít nasazené své vlastní dioptrické brýle. Sice nabídnou přicvakávací nástavec pro uchycení dioptrických skel, ale to výrazně zvedne cenu. Takže hlavní cílovou skupinou jsou bezbrýloví nebo očočkovaní. Pevně zafixovaný displej byl umístěný spíše dolů do zorného pole, pokud tedy brýle nasadíte výš kvůli příliš úzké opěrce nosu, uvidíte z aktivní plochy jen horní polovinu.

Když ale obraz uvidíte celý, působí ostrým vyváženým dojmem s dobrým podáním barev. Brýle ale nemají žádnou korekci rozteče očí, takže přizpůsobení se obrazu opticky posunutého zhruba metr a půl před vás, nemusí být vždy ideální.

Celé zorné pole včetně obrazu z microOLED displejů je potom poloprůhledné. Vidíte tedy okolí jako přes velmi silné sluneční brýle a jasné zdroje světla dokážou proniknout i samotným obrazem. Upřímně to ale nevadí a naopak to zlepšuje komfort nošení. Pořád víte o svém okolí a dokážete včas zareagovat na blížící se osobu.

Brýle nemají vlastní akumulátor, napájí se a obraz získávají z USB-C. Připojíte je k mobilu nebo notebooku a i k těm od Applu. Ve Windows se to prostě ohlásí jako další monitor s FullHD rozlišením.

Lenovo chce brýle prodávat s cenou pod 500 dolarů, takže to chápeme jako očekávanou cenu 499 dolarů. I když vám to přijde jako zajímavá cena za pocitově 30" FullHD monitor vzdálený 1,5 metru, stále u podobných produktů platí, že si je opravdu musíte vyzkoušet na vlastní oči. Možná se vám budou líbit.

Diskuze (10) Další článek: Car tank je ruská ocelová příšera. Měla děsit velikostí a zasypávat kulkami, ale zapadla v první bažině

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,