Nintendo | Lego | Stavebnice

Lego a Nintendo spojují síly: z kostiček postavíte Maria i herní prostředí legendární plošinovky

Dánský výrobce stavebnic Lego odhalil výsledky spolupráce s japonským producentem videoher a herních konzolí Nintendo. Jak patrně správně tušíte z nadpisu tohoto článku, jde o sadu stavebnic, ze kterých je možné postavit nejen postavičky, ale i dobře známé prostředí ze série plošinových arkádových videoher, jež byly hitem 80. a 90. let.

Lego Super Mario obsahuje základní „startovací set“, deset rozšiřujících sad, čtyři oblečky a sadu akčních kostek. Figurka Maria je interaktivní a je možné si s ní hrát podobným způsobem jako ve hře, která byla předlohou. Cílem hry je získat co nejvíce mincí v časovém limitu 60 sekund.

Dobrodružství s Mariem

Základem je sada Dobrodružství s Mariem, obsahující celkem 231 kostek. Postavička instalatéra je vybavena snímači barev a LCD displeji v oblasti očí, pusy a břicha. Díky tomu může zobrazovat více než sto různých reakcí. Nechybí ani reproduktor přehrávající kultovní zvuky a hudbu z videohry.

Úkolem postavičky, poháněné dvěma mikrotužkovými (AAA) bateriemi, je sbírat virtuální mince na cestě od potrubí k cílovému sloupku. Cestou bude skákat po kostičkách, mracích, kostkách s otazníky a bojovat s nepřáteli v podobě Goombyho a Bowsera Jr.

Maria lze upravovat a vylepšovat – k dispozici budou čtyři oblečky, které dávají postavičce nejrůznější schopnosti. Do jisté míry tak lze říci, že stavebnice má ambice stát se reálnou alternativou k hraní počítačových či konzolových her.

Za doplňky můžete utratit majlant

Základní set lze dále rozšířit pomocí deseti doplňkových sad, obsahujících různá herní prostředí – například hrad úhlavního nepřítele Bowsera, závodiště s piraňami či Mariův dům. Je přitom jen na staviteli, jak využije houby, stromy a další artefakty, jež jsou součástí těchto balíčků.

Lego Super Mario nemá žádná svazující pravidla – poskytuje jen návrhy a sadu nástrojů, které můžete použít. Je na vás, abyste si vymysleli příběhy a vytvořili si tak vlastní zábavu. Zahájení prodejů je plánováno na 1. srpna, nicméně již nyní je lze předobjednat na českých stránkách. Pokud nutně musíte mít kompletní sadu Lego Super Mario, připravte si celkem 14 875 korun.

Lego Super Mario

Diskuze (5) Další článek: Intel ukázal výkon nové mobilní grafiky Xe ve hře Battlefield V. Není špatný

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,