Leap Motion: revoluční ovládání na vlastní (ne)dotek

Miniaturní krabička pro velmi přesné sledování prstů, ruky i dalších předmětu se již brzy dostane na trh. Jak dopadlo osobní testování a má to budoucnost?

Integrace do notebooků

Společnost Leap Motion je již dohodnutá s některými výrobci notebooků (ví se o HP a Asusu), že její technologie bude implementována do notebooků, případně dodávána jako příslušenství. HP by měl Leap integrovat do některých dražších hi-end notebooků, které představí již v létě tohoto roku.

Leap chce být stejně revoluční jako dotykové ovládání, už teď je ale jasné, že je nutný zcela jiný přístup a zcela jiné formy ovládání, než na které jme zvyklí nejen z klávesnice nebo myši, ale i z dotykových displejů.

Leap 3.JPG Leap 6.JPG
Design Leapu ladí s MacBooky, ale brzy bezpochyby bude tato krabička přímo integrovaná v noteboocích různých značek

Levný bezdotykový senzor by mohl přinést uplatnění ve specifických případech – zařízení v nemocnicích (prohlížení rentgenů bez nutnosti se něčeho dotýkat – sterilní prostředí), extrémních prostředích, kde není možné dotyk použít a podobně. Vhodné nasazení je i na různých výstavách a marketingových akcích.

Stejně tak se jedná o poměrně zajímavou možnost pro zábavnou výuku dětí, které musí reagovat celou rukou v prostoru, včetně těch, které trpí různými formami postižení. Na nové příležitosti k využití se soustředí i vývojáři z Flow Studia. Ovšem Leap může posloužit i jako nová alternativa běžného ovládání počítače, vývoji ovládání systémů OS X a Windows 8 se věnují sami v Leap Motion.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,