Dropbox | Heslo

LastPass, 1Password a další dostanou soupeře. Dropbox má vlastního správce hesel

Oblíbené cloudové úložiště chystá další zvláštní aplikaci. Po týmovém zápisníku Paper dorazí správce hesel s prostým názvem Dropbox Passwords. Firma jej zatím oficiálně neoznámila, ale mobilní aplikace jsou již venku. Pro Android je dostupná v Play Storu, pro iOS pak v App Storu. V tuto chvíli je služba jen pro zvané, nám se tak přihlásit nepodařilo.

Ze screenshotů a popisů v obchodě ale vyplývá, že aplikace se spoléhá na end-to-end šifrování, takže k uloženým přihlašovacím údajům má přístup pouze sám uživatel, nikoliv Dropbox. Aplikace bude podporovat automatické vyplňování hesel v aplikacích i na webech a umožní tvořit nová bezpečná hesla. Databáze se ukládá do Dropboxu, takže se bude synchronizovat mezi více zařízeními.

Bližší informace bohužel chybí. Neznáme všechny funkce, podporu dalších platforem mimo Android ani případné cenové podmínky. Služby pro správu hesel jsou totiž zpravidla závislé na předplatným. V případě Dropboxu by však aplikace Passwords teoreticky mohla být rovnou dostupná všem, kteří si platí za extra kapacitu Dropboxu. Při přihlašování je ostatně pod dialogem uvedeno, že je třeba mít placený účet Plus či Professional.

Tarif Plus s 2TB úložištěm a 30denní historií souborů stojí 12 eur měsíčně či 120 eur ročně. Tarif Professional s 3TB úložištěm je za 20 eur měsíčně či 200 eur ročně. Navíc má 180denní historii souborů a další výhody.

via SlashGear

dropbox-passwords-1.pngdropbox-passwords-2.pngdropbox-passwords-3.png
dropbox-passwords-4.pngdropbox-passwords-5.pngdropbox-passwords-6.png
dropbox-passwords-7.pngdropbox-passwords-8.pngdropbox-passwords-9.png
Diskuze (6) Další článek: Konec omylem zavřených stránek. Chrome 85 opraví nahrávání souborů přetažením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,