Konkurent YouTube od Facebooku míří do dalších zemí. V Česku si ale počkáme

Facebook Watch, odpověď největší sociální sítě světa na YouTube, začne být brzy dostupný i za hranicemi USA. Společnost o tom ve středu informovala na svém blogu. Uvedla sice, že služba má být dostupná celosvětově, ale reálně se dostane jen do několika dalších zemí. V Česku si budeme muset ještě chvíli počkat.

Videoportál Facebook Watch zahájil činnost loni v srpnu. Od té chvíle se mu stabilně zvedá návštěvnost, aktuálně zaznamenává 50 milionů unikátních návštěvníků měsíčně, kteří shlédnou alespoň jednu minutu videa.

Původně byla služba, která přímo konkuruje YouTube, dostupná jen v USA. Postupně se rozšířila i do Irska, Austrálie, Velké Británie a Nového Zélandu. Od příštího měsíce bude dostupná v Argentině, Belgii, Bolívii, Chile, Kolumbii, Dánsku, Dominikánské republice, Ekvádoru, El Salvadoru, Francii, Německu, Guatemale, Hondurasu, Mexiku, Nizozemí, Norsku, Peru, Portugalsku, Španělsku, Švédsku a Thajsku.

Je to hodně zemí, Česko ani Slovensko ale mezi nimi nejsou. Facebook slíbil, že podpora dalších lokací bude následovat záhy, dá se tak očekávat, že se budeme nacházet v další expanzi.

Společnost do Watch postupně během prvního roku existence přidávala nové a nové funkce, kterými se služba čím dál více podobá YouTube. Najdete zde doporučená videa, možnost ukládat videa na později a hlavně tvůrce produkující exkluzivní obsah přímo pro Watch.

Od příštího měsíce také více uživatelů dostane možnost vkládat do videí nebo pod videa reklamy a dojde k vylepšení studia, skrze které stránky ovládají svůj obsah. Ve studiu rovněž přibydou nové analytické nástroje pro měření publika.

Diskuze (2) Další článek: Sociální síť Google+ už opustila i francouzská pobočka Googlu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,