Microsoft | Aktualizace | OneDrive

Konečně. Microsoft po 14 letech vydává 64bitovou verzi OneDrive pro Windows

Microsoft na Tech Community oznámil dostupnost prvního „veřejného náhledu“ 64bitové verze klientské aplikace OneDrive. Je možné ji stáhnout a nainstalovat bez ohledu na to, zda k přihlášení používáte pracovní, školní, nebo soukromý účet Microsoft.

„Víme, že se jedná o dlouho očekávanou a velmi žádanou funkci, a jsme nadšení, že ji můžeme zpřístupnit v rámci předběžného přístupu.“ uvedla produktová manažerka Ankita Kirti. 64bitová verze by měla nabídnout lepší přenosy velkých souborů a efektivnější práci s velkým množstvím souborů.

64bitový OneDrive

Microsoft si s vydáním 64bitové verze synchronizační aplikace pro OneDrive dával na čas. První 64bitové operační systémy představil již v roce 2005 (XP Professional x64 Edition a Windows Server 2003 x64 Edition). Na OneDrive využívající výhod tohoto režimu však uživatelé čekali bezmála 14 let, od vydání první verze v roce 2007.

Při instalaci na počítači se 64bitovým procesorem a 64bitovou verzí operačního systému nabídne instalátor volbu mezi 32bitovou, nebo 64bitovou verzí aplikace. Zatím však platí, že na zařízeních s architekturou ARM64 byste měli nadále používat 32bitový OneDrive.

Zatím jen pro zájemce, později povinně

Microsoft připravil lokalizovanou stránku s nápovědou, která by měla pomoci s výběrem správné verze. 64bitová je dobrou volbou, pokud plánujete používat velké soubory, v případě, že máte hodně souborů a pokud provozujete počítač se 64bitovou verzí Windows.

„Počítače se 64bitovou verzí Windows mají obecně více prostředků (jako je zpracování energie a paměti) než jejich 32bitoví předchůdci. 64bitové aplikace mají také přístup k více paměti než 32bitové aplikace (až 18,4 milionu petabajtů).“ uvádí stránka podpory.

Ve fázi veřejného náhledu je 64bitový OneDrive určený pouze pro zájemce, kteří se nebojí experimentu. Jakmile bude 64bitový OneDrive k dispozici jako stabilní verze, bude na kompatibilních zařízeních automaticky aktualizován.

Diskuze (15) Další článek: Působivá ukázka. Muskův Neuralink naučil opici hrát Pong jen pomocí myšlenek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,