Konec světa? Twitter, Facebook a další služby nefungují (aktualizováno)

Na internetu se děje něco podivného. Hojně využívané sociální služby Facebook a Twitter jsou nedostupné, příčiny jsou zatím neznámé. Chyby hlásí i další služby, jako Google Reader nebo iGoogle. Oblíbené sociální sítě začaly mít problémy před 16:00 hodinou našeho času, kdy si uživatelé začali stěžovat, že na Twitteru ani na Facebooku není možné publikovat zprávy (neboli statusy).

Facebook už se pomalu probudil, výpadky služeb Googlu byly jen krátkodobé. Problémy ale setrvávají u Twitteru, který v tuto dobu (16:52) stále nefunguje. Provozovatel Twitteru původně neměl tušení, co výpadek způsobilo, nyní se zdá, že za problémy stojí cílený útok.

Průběžné informace ohledně pádu Twitteru můžete sledovat na status.twitter.com (v anglickém jazyce) a na Živě.cz vás samozřejmě budeme o dalším průběhu situace také informovat.


Průběžné aktualizace:

17:11 : Přestože už se zdálo, že se Facebook z kolapsu dostal a jeho stránky začaly fungovat, stále nefunguje publikace statusů a vkládání jiného obsahu. Twitter stále nefunkční.

17:50 : Twitter stále nefunguje, výpadek už trvá dvě hodiny. Provozovatelé Twitteru zatím neposkytli žádné podrobnější informace ohledně důvodu výpadku. Facebook už se jeví jako plně funkční. U služeb Googlu jsme rovněž nezaznamenali žádné problémy.

19:45 : Twitter už  funguje, Facebook také.

Diskuze (117) Další článek: Microsoft získal doménu Office.com, připravme se na webový Office

Témata článku: , , , , , , , , ,