Chytrá domácnost | O2 | Děti

Konec nočního surfování. O2 Smart Box nově pošle mamce a taťkovi notifikaci

O2 vylepšilo svůj Smart Box. Wi-Fi router operátora nově nabízí tzv. Rodičovský dohled. Funkce už podle svého názvu dá skrze mobilní aplikaci vědět, když se doma připojí děti k internetu.

Smart Box jsme si v redakci vyzkoušeli loni v létě. Na první pohled se jedná o vcelku běžný Wi-Fi router s rozměrným čelním displejem, uvnitř se však zároveň skrývá vysílač rádiového protokolu Z-Wave.

O2 jej používá k bezdrátové komunikaci s několika komponentami, které k routeru nabízí – třeba bezpečnostním čidlem otevřených dveří a oken. Když se vám tedy do domu vloupá zloděj, nebo záškoláci dorazí dříve, než by měli, dozvíte se to s minimálním zpožděním.

K základní konfiguraci lze dodatečně přikoupit detektor kouře, dálkově ovládanou zásuvku, detektor pohybu a zaplavení, zámek dveří a hlavici na klasická topení, přičemž k samotnému ovládání těchto komponent je třeba ještě platit měsíční paušál 49 korun.

Děti budou na vyučování a písemky lépe odpočaté,“ popisuje bezpečnostní funkci Roman Bacík, produktový manažer O2

Rodičovský dohled navazuje na již dříve uvedenou funkci Rodičovská kontrola, v rámci které můžete dětem skrze aplikaci nastavit, kdy jim bude fungovat připojení.

Zatímco rodiče tleskají, dnešním dětem je možná trošku líto, že nevyrůstaly v 90. letech a byly to právě ony, kdo spravoval rodičům domácí síť.

Diskuze (30) Další článek: Daň za levné telefony: Xiaomi umisťuje reklamu přímo do systému

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,