Technologie | Apple | Sluchátka

Konec dlouhým bílým tyčkám z uší: nová sluchátka Apple Airpods zřejmě zásadně změní konstrukci

AirPods jsou sice populární bezdrátová sluchátka, chybí jim ale zásadní technologie v podobě aktivního potlačení okolního šumu (ANC/ANR). Právě na tuto technologii se přitom zaměřuje řada výrobců a nově i Apple. Příští AirPods měly být touto technologií rovněž vybaveny, ale musí se k tomu zásadně přepracovat celá konstrukce. 

V nové vývojářské betaverzi iOS 13.2 se potvrzují dřívější spekulace, že Apple svá bezdrátová sluchátka nabídne v nové „špuntové“ verzi. Jak lze vidět na obrázku ze systému, k dispozici je nová ikona sluchátek prezentující zcela nový design, který se více podobají právě špuntům s membránou. Ty více ucpou ušní otvor a tak lépe zamezí vstupu okolního zvuku, na to se dají lépe aplikovat i technologie pro aktivní potlačení hluku. 

ghjgf.png
Detail ikony pro sluchátku v betaverzi iOS 13.2 (Zdroj: Macrumors)

Ostatní výrobci nabízí design ve formě špuntů, které jsou přímo v uších, zatímco konstrukce současných AirPods vychází ze sluchátek typu „pecka“ a jejich stabilitu zajišťuje jak tvarování samotného sluchátka, tak protažení vnější části do podlouhlého tvaru tyčinky směřujícího směrem do obličeje. Pokud bychom vycházeli ze samotné ikonky, Apple díky větší hlavici sluchátek zkrátí tuto typickou tyčku a sluchátka tak budou kompaktnější.

Dle spekulací bychom se nových sluchátek mohli dočkat ještě do konce tohoto roku, případně hned začátkem roku 2020.

Diskuze (49) Další článek: Prodejna Tesla v ČR: otevírá se první oficiální obchod Tesly u nás a v češtině už je také web a ceny aut

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,