Konec čistého Chromu? Google zkouší reklamu přímo v prohlížeči

Někteří uživatelé mohli ve svém prohlížeči Google Chrome spatřit reklamu. Ovšem nikoli na webové stránce, ale přímo v prohlížeči, konkrétně na úvodním panelu s přehledem záložek či aplikací. Ačkoli se jedná jen o malý reklamní proužek propagující nákup notebooků s Chrome OS, Google tím ukazuje, že s reklamou přímo v prohlížeči do budoucna počítá.

Google do svého prohlížeče nedávno zavedl novou startovací obrazovku, kdy na jedné stránce jsou panely osmi nejnavštěvovanějších stránek a na druhé stránce ikonky aplikací. Kolem ale zbývá spousta prázdného prostoru. V horní části byl využitý k zobrazení žlutého reklamního proužku s nabídkou Chromebooků. Proužek je možné kliknutím na křížek zavřít, ale po spuštění prohlížeče každého okamžitě upoutá.

Google je firma postavená na internetové reklamně a přestože lidem nabídla řadu služeb zdarma, po jejich rozšíření je očekávatelným krokem nasazení reklamy. Kontextovou reklamu tak najdeme třeba v Gmailu a jak se zdá, brzy může být standardní součástí prohlížeče Chrome. Ten je stále oblíbenější a používá ho více než čtvrtina uživatelů internetu.

GoogleChromeAds.jpg
Reklama v Google Chrome, jak ji zachytil Stephen Shankland z Cnet

Mohlo by vás také zajímat:

Chrome už je dvojkou mezi prohlížeči, předehnal skomírající Firefox

 

 

Diskuze (64) Další článek: 35 nebezpečných webů, které zneužijí váš účet na Facebooku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,