Windows 10 | Betaverze

Klikáte na "Vyhledat aktualizace" ve Windows? Můžete se nevědomky přihlásit k betatestování

Microsoft vydává pravidelné měsíční aktualizace vždy druhé úterý v měsíci. Nyní ale v blogovém příspěvku přiblížil, že pokud sami kliknete v průběhu třetího či čtvrtého týdne, můžete se nevědomky přihlásit k jednorázovému testování další kumulativní aktualizace.

Pravidelné aktualizace v rámci „záplatovacího úterý“ vychází už dlouhé roky. Přináší opravy chyb a vylepšení zabezpečení. Microsoft je také označuje jako B aktualizace, přičemž písmeno poukazuje právě na druhý týden v měsíci. Pokud ale v následujících týdnech kliknete na tlačítko Vyhledat aktualizace v rámci Windows Update, můžete se přihlásit o C a D aktualizace. To jsou ty, které Microsoft vydává ve třetím a čtvrtém týdnu.

Oproti standardním úterním aktualizacím se C a D nevěnují bezpečnostním chybám a pouze přináší novinky a opravy, které se týkají funkcí systému. Firma tímto způsobem testuje jejich funkčnost předtím, než je rozšíří všem uživatelům následující aktualizační úterý.

Pokud tedy chodíte klikat na hledání aktualizací jen ze zvědavosti či jen vyčkáváte na vyhledání správných ovladačů, mějte se na pozoru. Nechtěně byste mohli získat de facto testovací software.

Jak nově funguje telefon ve Windows 10:

Diskuze (28) Další článek: Nvidia RTX 2060 přijde v lednu. Nástupce GTX 1060 má zajímavé parametry, ale i vyšší cenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,