Software | Mobilní aplikace | Klávesnice | Mobility

Klávesnice Swype končí. Naučila nás psát tahem prstu, autoři už ale chtějí dělat něco jiného

Virtuální klávesnice Swype přišla s tzv. tahovými gesty. Už nebylo nutné vyťukávat jednotlivá písmena na virtuální klávesnici, stačilo palcem přejíždět po jednotlivých písmenech. Výrazněji na sebe upozornila už v roce 2009 díky předinstalaci do komunikátoru Samsung Omnia II a poté se hojně rozšířila. Nyní už nebude dále aktualizována a stáhne se aplikačního obchodu.

Vývojářská společnost Nuance, která za klávesnicí Swype stojí, to uživatelům oznámila na stránkách podpory. Firma se chce soustředit na jiné projekty z oblasti chytrých aut a umělé inteligence.

Proč má klávesnice rozložení písmen zrovna QWERTZ? Vše začalo už v 19. století

Pro uživatele Androidu to znamená, že na jejich zařízení zůstane aplikace ve stávající verzi a nebude dále aktualizována. Pro uživatele iOS není Swype v AppStoru nabízen vůbec.

V minulosti na svých zařízeních používaly předinstalovanou klávesnici Swype vedle Samsungu například Nokia, Motorola nebo HTC. Postupně se ale princip psaní tahovými gesty naučily i jiné klávesnice, a tak už samostatný Swype není ničím výjimečný a dá se pochopit, že se proto autoři přeorientují na jiné věci. V současnosti patří mezi nejpoužívanější klávesnice GBoard od Googlu a SwiftKey od Microsoftu.

Swype pro iOS byl představen před necelými čtyřmi lety:

Diskuze (25) Další článek: Google Pay je oficiálně v Česku, nahrazuje původní Android Pay

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,