Klávesnice OLED Optimus Minimus a nová myš od Art Lebedev

V úterý se na blogu ostře sledovaného projektu klávesnice s OLED displeji namísto popisek objevila dobrá a špatná zpráva. Začneme tou špatnou – dodavatel displejů pro klávesnici má prý finanční problémy a bude zapotřebí najít jiného výrobce.

Dobrá zpráva je, že vývoj může pokračovat i bez displejů. S touto novinkou souvisí zřejmě i oznámení nové varianty klávesnice, pojmenované Optimus Minimus.

Nebudeme tentokrát zlí a nebudeme tvrdit, že se od někoho opisovalo, ostatně podobných klávesnic na trhu moc není.

Průzkumy, které si nechalo studio Art Lebedev vypracovat překvapivě ukázaly, že největší efektivity práce s klávesnicí lze dosáhnout, když se člověk nedívá pod prsty. Navíc se při průzkumu ukázalo, že při psaní není na popisky klávesnice přes prsty příliš dobře vidět.

Designéři na studii zareagovali poměrně hbitě, zřejmě také kvůli problémům se sháněním dodavatele velkého množství displejů pro sériovou výrobu ohlásili další verzi klávesnice, tentokrát pro profesionální uživatele. Nová minimalistická varianta klávesnice, principem ne nepodobná Das Keyboard má jediný OLED displej na místě klávesy Escape.

Ten zobrazuje funkci naposledy stiknuté klávesy, čímž pomáhá v memorování jednotlivých kláves. S touto změnou souvisí další – ve srovnání s Optimus Maximus za necelých patnáct set dolarů má být tento model o celou tisícovku dolarů levnější – více než příjemná sleva.

Mnohem větším překvapením je ale novinka, která má celou klávesnici doplňovat. Tušíte správně, co jiného by to mohlo být, než myš. Ta má mít, stejně jako klávesnice, na tlačítkách OLED displeje.

  

Displeje mají, stejně jako na klávesnici rozlišení 32×32 pixelů, a mohou zobrazovat aktuální funkci tlačítka myši. Myš nemá kolečko, ale používá univerzálnější skrolovací plošku fungující na principu touchpadu, která dovolí posouvat text ve všech směrech. Zvládá i poklepání – funguje podobně jako tapping na touchpadu známý z notebooků.

  

Myš má mít laserový senzor, ergonomii vhodnou pro praváky a leváky a s počítačem bude komunikovat pomocí BlueTooth. Předpokládaná cena myši Optimus MickeyMous je 400 dolarů. 

Diskuze (14) Další článek: Konec zranitelnosti, za Microsoft opravují jiní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,