KinectMouse: Kinect pro ovládání myši pomocí obličeje a grimas (video)

Microsoft by měl v rámci představení nové generace herní konzole Xbox představit také druhou generaci snímacího zařízení Kinect. I stávající verze je ale stále populární u inženýrů, kteří pomocí Kinectu staví roboty, zkouší vytvářet různé prototypy a nově také programují speciální rozhraní pro ovládání myši.

Snímání obličeje pro pohyb myši není žádnou novinkou, již minulosti se objevilo několik různých programů, které využívaly obraz z webkamery. Programátor z webu Futuretechblog ale vytvořil nový program, který využívá Kinect připojený k počítači s operačním systémem Windows.

KinectMouse umí nejen sledovat natočení obličeje a podle toho pohybovat myší v potřebném směru, ale zvládá zpracování různých druhů grimas pro další příkazy. Mrknutím pravého oka lze docílit kliknutí pravého tlačítka myši, dvojklik lze udělat pomocí mrknutí obou očí zároveň a pro skrolování stránkou stačí zvednout obočí. Vtipné z pohledu jiné osoby to začíná být při výběru, kdy je nutné otevřít pusu a do toho přesně pohybovat hlavou.

Pokud máte k dispozici Kinect, můžete si program zdarma nainstalovat a vyzkoušet, ale pouze na vlastní nebezpečí. Jednotlivá gesta lze konfigurovat i dle citlivosti. KinectMouse můžete stahovat oficiálních stránek.

 

Diskuze (14) Další článek: Nový Surface bude mít 7,5palcový displej a cenu pod devět tisíc korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,