Ke stažení: Vyčistěte si registr

Častou instalací, reinstalací i nešetrným mazáním softwaru a dalšími zákroky způsobujete postupné zanášení registru Windows. Zabraňte nežádoucímu zpomalování systému.

Vit Registry Fix

Vit Registry Fix je freewarový program ukrajinské provenience, jehož hlavním cílem je udržovat chod Windows pokus možno svižný, bez zbytečných prodlev a záseků. Program je díky práci pana Františka Bartoše, který se podílel i na dalších níže zmíněných programech, v češtině. Hlavním na celém programu je skenování. To znamená, že Vit Registry Fix projede registr Windows a další položky a vyhodnotí, které cesty či odkazy jsou zbytečné a je tedy možné je smazat.

vit_registry1.png 
Skenování v plném proudu.

S výsledkem poté uživatele seznámí v podobě strukturovaného seznamu, který můžete dále upravovat a kontrolovat, jestli se v něm nenachází nějaká položka neprávem. Toto samozřejmě dovede vyhodnotit pouze zkušený uživatel. Ale ani začátečníci se nemusí obávat nežádoucích zásahů do systému. Program automaticky před každým čištěním vytváří obnovitelnou zálohu původního stavu. Pro maximální účinnost se doporučuje sken provést několikrát za sebou.

vit_registry2.png 
Výsledek může označit i odznačit.

Instalací produktu získáte v balíčku i další subaplikace. První je Vit Disc Cleaner, který prohledá počítač ve snaze nalézt zbytečné, nepotřebné a nepoužívané soubory, logy i složky. Další jsou Vit StartUP Manager a Vit Uninstall Manager. První jmenovaný slouží k zobrazení programů, které jsou systémem automaticky spouštěny při jeho startu. Druhý se zaměřuje odinstalování softwaru z počítače. Získáte v ní přehled o všech nainstalovaných balíčcích a programech.

vit_registry3.png 
Spouštěné při startu.

stáhnout program Vit Registry Fix Pro 11.1 (4,0 MB)


Wise Registry Cleaner Free

Velice podařený program na čištění registru. Mezi jeho předností patří přehledné ovládání, spolehlivost a především to, že je zcela zdarma. Prohledávání a skenování je velice rychlé. Skenuje registr Windows a hledá chybné a zastaralé informace. Tyto chybné informace opraví a zbytečné informace vymaže. I u tohoto programu můžete nalézt českou lokalizaci a dokonce i nápovědu v češtině.

wise1.png 
Co vše se bude prověřovat?

I Wise Registry Cleaner Free nabízí vytváření záloh v případě, že byste způsobili svým zásahem systému nějaký problém. Program je vůbec silně orientován na méně zkušeného uživatele. Tomu nabízí nejen velice jednoduché a přehledné prostředí, ale také všudypřítomnou plovoucí nápovědu, která poradí s dalším postupem. Kdo by chtěl počet funkcí ještě navýšit, může sáhnout po pokročilejší placené verzi programu.

wise2.png 
Bezpečné záznamy můžete vymazat.

stáhnout program Wise Registry Cleaner Free 5.94 (4,6 MB)


RegDoctor

Program vám v podstatě nabízí pouze tři ovládací tlačítka. První slouží k rychlému skenu, druhé k hloubkové prověrce a třetí dokáže zvrátit všechny kroky tím, že obnoví zálohu registru, která se automaticky vytvoří před samotným skenováním. Kliknutím na jedno ze skenovacích tlačítek rozeběhnete průzkum systému. V jednom případě bude rychlý a povrchní, v druhém pak důkladný a zdlouhavý.

regdoctor1.png 
Testování už jede.

Nečekejte zde nějaké sofistikované možnosti nastavení, určení priorit, míru bezpečnosti apod. Výsledek se vám zobrazí v podobě seznamu zjištěných závad, které jsou seřazeny podle jednotlivých kategorií a označených mírou hrozby. Z nabízeného seznamu uživatel vybere ty položky, které chce nechat programem opravit, a zvolí Fix. Program oproti zde zmíněným konkurentům nabízí opravdu minimální dovednosti, za které je navíc třeba zaplatit.

regdoctor2.png 
Chyby s označenou úrovní hrozby.

stáhnout program RegDoctor 2.25 (1,8 MB)


CCleaner

Tento program je o něco méně úzce zamřený, jak konkurence uvedená výše. Program klasicky zajistí odstranění všech nepotřebných a neplatných položek registru, ale taktéž si poradí i s vyčištěním dočasných a zbytečných souborů vzniklých při činnosti Javy, Flash Playeru, Windows Media Playeru a nástrojů Kreslení a Editor registru. Zamete po vás stopy při používání webových prohlížečů (IE, Firefox, Opera) i dalších aplikací (MS Office). Součástí je také nástroj pro odebírání programů ze systému.

ccleaner.png 
Čištění na 100 %.

Comodo System Cleaner

Balík Comodo System Cleaner je freewarová sada výkonných utilit a nástrojů, které se snaží zajistit rychlý chod operačního systému a zvýšit zabezpečení. Aplikace provede hloubkový sken v oblastech registru, které předem vytyčíte. V nabídce máte celkem 14 různých odvětví, které lze odděleně posuzovat. Jakmile je prověření dokončeno, bude vám představen výsledek v podobě položek, které program považuje za zbytečné.

comodo1.png 
Registr je jen jedním z mnoha cílů.

Program nabízí standardní záchrannou síť v podobě zálohování původního stavu. Po provedených změnách bude počítač restartován a po jeho opětovném najetí budete programem dotázáni, zdali si přejete zachovat nové nastavení, nebo obnovíte to předešlé. V programu můžete také promazat pevný disk od dočasných a logovacích souborů a od citlivých osobních dat (přihlašovací údaje, cache, historie atd.). Vyhledat můžete i nechtěné duplicity.

comodo2.png 
Vyčistí i logy a dočasné soubory.

Druhou část programu tvoří sada nástrojů pro získávání informací o operačním systému a hardwaru počítače. Předně tu je přítomen manažer automaticky spouštěných aplikací, běžících procesů i úkolů vykonávaných systémem při jeho startu. Dále je zde možné proniknout do nastavení systému, kde se dá upravit jeho chování v případě výskytu různých chyb, práce s pamětí či sítí, přihlašování do počítače, nastavení prohlížení webu a mnoho dalšího.

comodo3.png 
Poskytuje detailní informace o hardwaru.

stáhnout program Comodo System Cleaner 2.2.335611.5 (10,0 MB)


Advanced SystemCare

Program určený pro údržbu a ochranu vašeho systému. Odstraňuje spyware a adware, slouží také k prevenci hrozeb a opravuje také chyby v registru. To vše provádí bez nároku na honorář, v češtině, v uživatelsky přívětivém prostředí a s ovládáním zvládnutelným každým začátečníkem. Nutno dodat, že čištění registru je zde spíše druhořadou funkcí. Advanced SystemCare totiž představuje komplexní nástroj pro správu vašeho počítače. Více se o programu dozvíte zde.

advanced.png 
Oprava registru v denní údržbě.

stáhnout program Advanced SystemCare 3.8.0.745 (8,5 MB)


fsc.jpg

Diskuze (51) Další článek: Týden Živě: Živě s živými redaktory živého Živě.cz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,