Ke stažení: Vychytávky pro HTML

Ať už provozujete vlastní web, nebo jen píšete na blog, používáte jazyk HTML přímo, či pomocí různých editorů. Jistě se vám ale hodí pár pomocníků, kteří vaši práci ještě vylepší.

HTML kódy

Máte blog či své vlastní stránky a chcete si na ně umístit Java skript, Applet nebo nějaký efekt? Jestli ano, tak se podívejte na program HTML kódy. Již druhá verze tohoto velmi oblíbeného programu obsahuje přes nových 700 zdrojových kódů. Dohromady to děla celkem přes 800. Program je opět vytvořen v HTML kódu (webová prezentace), ale již má příjemný design.

html-kody1.png html-kody2.png
Náhled na seznam je atraktivnější než na kódy.

Obsahuje i novinky jako jsou propojení se serverem, který zajistí aktuálnost kódů. Je třeba také myslet na to, že ne všechny kódy jsou kompatibilní se všemi webovými prohlížeči. Na oficiálních stránkách programu naleznete ty nejaktuálnější kódy, ukázky, návody i sekci tipů a triků. Na vývoji programu a databáze kódů se můžete podílet i vy. Stačí kontaktovat autory a vaše dílko se může dostat do světa.

stáhnout program HTML kódy 2.1.0 (7,8 MB)


Excellence Html Compress

U složitějších a delších HTML kódů může docházet k tomu, že jsou přeplněny zbytečnými, duplicitními a neefektivními příkazy. To způsobuje pomalejší a zdlouhavější načítání stránek, než je nezbytně nutné. Pomocí programu Excellence Html Compress můžete svůj HTML kód optimalizovat právě vymazáním nadbytečných značek a komprimací celého obsahu souboru. Výsledkem je pak mnohem rychlejší načítání stránek.

excellence.png 
Jeho excelence.

stáhnout program Excellence Html Compress 2.2 (735 kB)


HTML Guard

Pokud patříte mezi extrémní příznivce ochrany duševního vlastnictví, jistě se nebudete chtít s nikým dělit ani o svůj vlastní HTML kód, kterým máte vytvořené stránky či blog. Zabraňte pomocí programu HTML Guard návštěvníkům webu v kopírování zdrojových kódů HTML stránek. Tento program totiž zašifruje zdroj tak, že nebude čitelný pro normálního uživatele. Vzhled stránek se tím ale nezmění a návštěvníkovi se zobrazí naprosto normálně.

guard1.png guard2.png
Opravdový strážce před krádeží duševního vlastnictví.

Kromě zašifrování kódu zvládá program i další věci. Dokáže HTML zkomprimovat obdobným způsobem, jako program zmíněný výše, dovede zamezit používání pravého myšítka ve webovém prohlížeči, čímž se obvykle vyvolá menu, odkud lze stahovat obrázky, text apod. Stejně tak může zabránit označování textu i obrázků, tisknutí stránky, zobrazování odkazů v prohlížeči a dovede zamezit indexování stran různými vyhledávacími programy. Program toho zvládá spoustu, ale za takové dovednosti je také třeba zaplatit.

stáhnout program HTML Guard 3.2.1 (2,9 MB)


HTMLPass

Protože výše uvedený program není zdarma, nabízíme vám zde i variantu přijatelnou pro šetřílky. Sice je ve funkčnosti mnohem chudší, svou úlohu ale zastane i tak dobře. V prvé řadě umožňuje jednoduchou ochranu stránek heslem. Dále je možné zamezit kliknutí pravým myšítkem, tisku webu, kopírování do schránky i vyfocením za použití tlačítka Print Screen. Program je jednoduchý na ovládání a proti konkurenci má svou výhodu především v nulové ceně.

htmlpass.gif 
Jednoduchá ochrana zdarma.

stáhnout program HTMLPass 2.3 (794 kB)


HTML-Optimizer

Hlavním úkolem tohoto programu je optimalizace webových stránek. Toho dosahuje za pomoci vyčištění, komprimace kódu a dalších věcí. Oproti programům uvedeným výše ale tyto činnosti zvládá na mnohem vyšší a lepší úrovni. Kromě vylepšení samotného HTML kódu zvládá také optimalizaci skriptů. Podporovány jsou Java, LassoScript, CFscript VBscript, PHP, ASP, CSS a další.

optimizer.jpg 
Už samotné okno je optimalizované.

Práce s programem je jednoduchá a uživatelské prostředí přehledné, možná až zbytečně moc spartánské. Optimalizovat můžete konkrétní části kódu, celou stránku, nebo kompletní balík stránek. Program je možné zakoupit v celkem třech verzích.Tato základní se doporučuje pro práci s jedním projektem a nenáročnými úpravami grafiky apod. Za verzi Plus se vyplatí připlatit, pokud potřebujete permanentní upload. Přítomná je zde podpora FTP. Verze Pro je určená pro správu náročných projektů. Od toho se také odvíjí cena programu.

stáhnout program HTML-Optimizer 10.4.2 (2,2 MB)


HTMLColor

Na závěr ještě přinášíme jednu malou utilitku, která vám pomůže se správným výběrem barev. HTMLcolor je pomůcka pro zjišťování konkrétní barvy vyjádřené v kódu použitelném při tvorbě webových stránek. Kdo se někdy pokoušel slaďovat barevnost pomocí těchto kódů, ví, že to není jednoduchá záležitost. Vybraný kód barvy můžete kopírovat do schránek a odtud pak přímo do zdroje.

htmlcolor.gif 
Barvičky jako na paletě.

stáhnout program HTMLcolor 2.0.2 (360 kB)


fsc.jpg

Diskuze (15) Další článek: Ministr Kocáb chce internet pro vězně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,