Ke stažení: Upozorňování na příchozí poštu

Chcete být upozorněni na novou poštu ve své elektronické schránce, ale přitom vám vadí neustále spuštěný poštovní klient? Můžete vyzkoušet miniaturní aplikace oznamující došlé e-maily.

Poppy

Různé programy pro výběr elektronické pošty, jako jsou Outlook, Thunderbird či Zimbra, mohou připadat leckomu těžkopádné, zbytečné a zabírající příliš mnoho operační paměti. Na druhé straně málokoho baví v krátkých intervalech navštěvovat svojí e-mailovou schránku skrze webové rozhraní serveru. Kompromisní možnost mezi oběma póly může představovat malý ohlašovač nové pošty Poppy.

poppy1.png 
Vyplnění účtu.

Po nainstalování se objeví maličká obálka na panelu vedle hodin u ostatních ikonek. Celý program dále řídíte skrze ni. To základní a nejdůležitější, co musíte udělat, je nastavení přístupových údajů k vašemu poštovnímu účtu (účtům). Poppy kontroluje poštu prostřednictvím protokolu POP3. Zde si můžete zvolit, jak Poppy zareaguje v případě nalezení nového e-mailu. Může vám přehrát vybraný zvuk nebo spustit jakýkoli program, který mu zadáte.

poppy2.png 
Nastavení notifikace.

Na příchozí poštu program upozorní vysunutím malého okénka nad obálkou, které sdělí, na jakou schránku jste kolik zpráv dostali. Kliknutím na ní se otevře okno, kde můžete s příchozím mailem dále pracovat. Program si bohužel příliš netyká s některými českými znaky. E-mail lze v tomto okně i smazat. Smaže se tak fyzicky i přímo ve vaší schránce. Poppy rovněž obsahuje jednoduchý antispamový filter. Program je sympatický i svou cenou, protože je distribuován jako freeware.

poppy3.png 
Upozornění na příchozí poštu.

stáhnout program Poppy 5.9.1 (975 kB)


E-mail monitor Professional

Jednoduchý program pro monitorování vašich příchozích mailů. Tímto softwarem můžete monitorovat až šest mailových účtů, vyberete si zvuk, kterým vás program na příchozí e-mail upozorní atd. Dát o sobě vědět může rovněž blikání LED diod, pokud si objednáte jednoduché zařízení. Rozsah nastavení detekce je od jedné minuty až do 59 minut.

e-mail_monitor.png 
Monitorovat můžete až šest účtů.

Účelem produktu není suplovat klasického e-mailového klienta. Jeho primárním úkolem je jen a pouze upozorňovat na příchozí poštu. To také dělá s velice malými nároky na operační paměť. Ti, kteří chtějí uspořit výkon počítače pro jiné aplikace, a přesto chtějí být v reálném čase informováni o přijatých mailech, mohou sáhnout po tomto produktu, který je navíc zcela zdarma a ve srozumitelném jazyce.

stáhnout program E-mail monitor Professional 3.1 (7,3 MB)


POP Peeper

Další freewarový prográmek upozorňující na novou poštu. Činí tak v oblasti systémové lišty. Pracuje s protokoly POP3 i IMAP a dále si přímo rozumí se službami Hotmail, MSN, Yahoo, Mail.com, MyWay, Excite, Lycos.com a RediffMail. Příchozí poštu můžete v aplikaci mazat, čímž ji odstraníte i přímo na mailovém serveru. Aplikaci je lze spouštět z přenosných zařízení a je možné ji rovněž opatřit heslem. Na příchozí e-maily můžete být upozornění zvukovým signálem i blikajícími diodami klávesnice.

pop-peeper.png 
Přehled všech adres.

stáhnout program POP Peeper 3.6 (1,1 MB)


Seznam Pošťák

Server Seznam.cz, který kromě jiného poskytuje i freemailové služby, uvolnil malou aplikaci, která se po nainstalování usídlí v hlavním panelu vedle hodin aautomaticky upozorňuje na nově přijaté zprávy doručené do vašich e-mailových schránek. Schránky mohou být od Seznamu, Centra, Gmailu či od jiných poskytovatelů, takže autor netrvá na používání pouze jeho služeb.

seznam1.png
Malá ikonka, velké možnosti.


 

Pokud je doručen jeden e-mail, u ikony Seznam Pošťáka se objeví bublina s náhledem na nově přijatý e-mail. Klepnutím na bublinu se otevře webový prohlížeč se stránkou e-mailové schránky. Jestli vám dorazí více e-mailů, zobrazí se bublina s přehledem všech e-mailů. Zobrazování bublin lze v nastavení vypnout. Celou tuto freewarovou utilitku ovládáte právě skrze malinkou ikonku u hodin.

seznam2.png 
Více mailů ve schránce.

Gdow

Gdow slouží k oznamování nové pošty v poštovní schránce na Gmailu. Zobrazuje také krátký náhled. Program má celou řadu nastavení: zvuky, způsob oznamování, položky v oznámení, interval kontroly atd. S došlou poštou můžete také skrze aplikaci základním způsobem manipulovat – umístit do koše, označit za spam, stáhnout přílohy, zkopírovat kontakt a další. Program je zdarma a je kompatibilní se všemi novějšími Windows počínaje XP.

gdow.png 
Vyskočivší okno ukáže vše podstatné.

stáhnout program Gdow 2007 2010.0506 (1,2 MB)


Gmail Notifier

Na závěr ještě jedna opravdu miniaturní utilitka opět sloužící k práci s populárním Gmailem. Gmail Notifier pravidelně kontroluje obsah vaší elektronické schránky a upozorňuje na nové příchozí položky. Poklepáním na ikonu Notifieru pak uživatele přesměruje přímo do schránky bez nutnosti zadávání přihlašovacích údajů. I graficky se jedná o velice jednoduchou aplikaci, která je (stejně jako ostatní uvedené programy) zdarma.

gmail_notifier1.jpg 
Velice jednoduché okno.

stáhnout program Gmail Notifier 1.0.0.86 (2,6 MB)


fsc.jpg

Diskuze (21) Další článek: Týden Živě: Technologie budoucnosti od Intelu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,