Ke stažení: nové verze Aurory, FTPRushu a ID3 renameru

V dnešním svátečním Ke stažení jsme z toho, co za poslední týden přibylo na GigaManii, pro vás vybrali program pro čištění registru ve Windows, benchmark pro váš počítač od českého autora a program, díky němuž se již při orientačních bězích neztratíte.

Nejstahovanější na GigaManii

Pořadí Název a verze Licence Velikost Kategorie
1 Total Commander 6.55a Final shareware 1,6 MB Utility a ostatní
2
Sbírka programů pro USB (bez nutnosti instalace) 1.0
freeware 156,4 MB Ovladače
3
Online Radio Tuner 1.1.16
freeware 964 kB Multimedia
4
BitComet 0.80
freeware 3,9 MB Komunikace a internet
5
Skype 3.0.0.190 FINAL
freeware 19,0 MB Komunikace a internet
6
AV Voice Changer Software Diamond Edition  4.0.74
shareware 7,8 MB Multimedia
7
2GM VPN Anonymizér 1.1
shareware 691 kB Komunikace a internet
8
DefragNT 1.9
freeware 59 kB Utility a ostatní
9
StrongDC++ 1.00 RC10
open source 4,9 MB Komunikace a internet
10
StrongDC++ 2.01
open source 3,9 MB Komunikace a internet

Výběr GigaManie

Aurora Media Workshop 3.3.25

Aplikace představuje kompletní nástroj pro práci s audiem, videem a kompaktními disky. Dokáže převádět, editovat, spojovat, rozdělovat drtivou většinu typů video souborů. Extrahuje audio stopy nebo obrázky z video souborů. Z obrázků nebo digitálních fotografií vytvoří video s povedenými přechodovými efekty a hudbou v pozadí. Nahrává audio z jakéhokoliv zdroje a převádí jej mezi formáty MP3, WAV, WMA, OGG. Hudební CD umí ripovat a data uložit na disk. Výčet funkcí je však ještě větší. Představuje vhodného pomocníka při práci a ukládání všech typů audia a videa na CD disky.

Autor: Aurora Software 
Velikost souboru: 13,5 MB
Operační systém: Windows 98, Windows 2000, Windows XP
Licence: shareware

Free Registry Defrag 2.3

Během práce se systémem vznikají v registru Windows prázdná místa různé chyby a zbytečné řádky navíc. Proto je dobré jej čas od času defragmentovat, podobně jako pevný disk. Použít k tomu můžete například tento program, který má rovněž funkci zálohovací/obnovující, díky čemuž se nemusíte bát, že se vaše Windows sesypou.

Autor: iExpert Software
Velikost souboru: 456 kB
Operační systém: Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: freeware

FTPRush 1.0.0610

Nepříliš známý, ale výborný FTP/FXP klient pro Windows. Kromě slušivého uživatelského rozhraní nabízí pokročilé funkce jako zabezpečený FTP přenos, možnost vyhledávání na serveru, podporu několika světových jazyků, mezi nimiž nechybí ani čeština, a další.


Autor: TianHong.NC China
Velikost souboru: 4,3 MB
Operační systém: Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Licence: shareware

Easy Web Gallery Builder 1.8.5

Šikovný nástroj pro tvorbu webových obrázkových galerií. Mezi hlavní vlastnosti patří tvorba kvalitních náhledů pro obrázkové galerie, schopnost ukládat a nahrávat vlastní projekty, editovat (změna rozměrů, konverze) zdrojové obrázky, tvorba HTML kódu, využívání CSS (kaskádových stylů), úprava odkazů, textu, pozadí, barev a podobně, celková úprava vzhledu galerie a uspořádání náhledů, kódování dokumentu atd. Pro začátečníky nabízí bohatou dokumentaci.

Autor: MindGems Inc.
Velikost souboru: 2,0 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: shareware

Auto GK (Auto Gordian Knot) 2.40

AutoGK (Auto Gordian Knot) je komplexní konverzní nástroj pro DivX / XviD formát. S podporou DVD zdrojů a ostatních MPEG2 zdrojů (jako například DVB streamů), poradí si i s HDTV a velice jednoduše enkóduje do populárního MPEG4 formátu. Jistě potěší, že program je plně zdarma.

Autor: len0x
Velikost souboru: 9,0 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: freeware

DVDx 2.6

Oblíbený nástroj ke konverzi DVD videa do formátu VCD 2.0 nebo SCVD 1.0. Podává kvalitní výsledky v MPEG 1 a MPEG 2. Používání je přizpůsobeno hlavně pro nováčky v oboru, nabízí snadné a intuitivní ovládání s mnoha možnostmi nastavení. Vytvořený image je poté nutno jen vypálit jakýmkoliv vypalovacím softwarem.

Autor: LabDV  
Velikost souboru: 4,0 MB
Operační systém: Všechny Windows
Licence: open source

ID3 renamer 2.15.14

Potřebujete-li hromadně přejmenovat soubory v adresáři podle ID3 popisků a zadaného "vzorce" (např.: (%Track) %Artist - %Title). Máte v adresáři hromadu souborů MP3 a potřebujete do nich zapsat jednu stejnou informaci (např.: interpreta či album)? Můžete ji tam zapisovat ručně, ale u velkého počtu souborů vám asi nebude do zpěvu. A co odstranění diakritiky - třeba pro MP3 přehrávač? Použijete-li ID3 renamer, je vše otázkou několika kliknutí. Spolupracuje také s FreeDB databází.

Autor: Jiří Činčura
Velikost souboru: 1,2 MB
Operační systém: Windows 98, Windows 2000, Windows XP
Licence: freeware

VobBlanker 2.1.2.0 beta 12

Nástroj k odstranění, nahrazení, vyjmutí a editaci VTS video titulků. Umožní nahrazení jinými externími titulky a podobně. Umí také odebrat audio stopy, upravovat IFO tabulky. Zpracuje samostatný VTS soubor, více VTS souborů nebo i kompletní DVD.

Autor: jsoto
Velikost souboru: 678 kB
Operační systém: Windows XP
Licence: freeware

WinGOD Benchmark 1.22

Program, který je zdarma od českého autora, otestuje výkon vašeho počítače pomocí série CPU a 2D grafických testů, výsledky se dají uložit do modulu a porovnávat s jinými počítači ve vestavěné databázi, ať už číselně pomocí celkového bodového ohodnocení nebo graficky.

Autor: Lukáš Stehlík
Velikost souboru: 559 kB
Operační systém: Windows 98, Windows XP
Licence: freeware

Běžecké tratě 2.07

Program Běžecké tratě vychází z léty prověřeného programu Cyklotrasy. Dokáže zobrazit v mapě běžecké značení, tyče, polohu a typ sjezdovek, lyžařské vleky a lanovky. O místech zobrazuje standardně informace jako zeměpisnou polohu, nadmořskou výšku, krátké popisy. Běžecké tratě dokáží vyhledávat mezi zadanými místy trasu nejkratší nebo s nejmenším stoupáním.

Autor: eagle software
Velikost souboru: 4,1 MB
Operační systém: Windows 98, Windows 2000, Windows XP
Licence: shareware

Diskuze (2) Další článek: Na téma: Download manažery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,