Apple

Když otevřete tento PNG v Safari, zobrazí se úplně jiný obrázek než na Windows

Obrázkový kouzelník David Buchanan umístil na GitHub další legrácku. Snímek ve formátu PNG, který bude vypadat jinak v prohlížečích od Applu a jinak v těch od ostatních výrobců. Zatímco v Safari byste měli vidět fotku starého Macintoshe, třeba v Chromu stařičké IBM PC.

Buchanan využívá odlišného chování dekodéru PNG, který používá Apple, a jelikož jsme na GitHubu, nechybí ani skript v Pythonu pro tvorbu vlastních magických obrázků.

bfe103dc-7d6a-4b91-83f3-acbf63dd05fa
Toto uvidíte v Safari na iPadu
784f6f4a-b5d6-44de-9681-a5dff1ef4147
V Chromu na Windows se ale zobrazí IBM PC

Na iPhonu nám toto kouzlo nefungovalo a v Safari se zobrazilo také IBM PC. Znovu zopakuji, že se jedná o jeden a tentýž soubor ve formátu PNG. Nikoliv o dva různé pro každou z platforem.

PNG, který se zároveň chová jako ZIP

Vývojář v minulosti připravil podobný vtípek, kdy stačilo speciálně vygenerovaný obrázek PNG přejmenovat na ZIP, který obsahoval reálnou přílohu. Obsah ZIPu se totiž nacházel ve speciální části souboru, kterou dekodér PNG ignoroval.

Můžete si to připomenout v tweetu níže. Když obrázek stáhnete, přejmenujete na ZIP, bude archiv fungovat a nabídne zabalený textový soubor s tajemnou otázkou.

Diskuze (6) Další článek: Asus ROG Flow Z13 – vyzkoušeli jsme unikátní herní supertablet a ukážeme vám, co umí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,