Google Asistent | Reproduktory

Když nevíte, zda chcete Alexu nebo Asistenta Googlu, berte reproduktor Sonos. Má obojí

Po dlouhých měsících testování a více než rok po oznámení se majitelé chytrých reproduktorů Sonos dočkají podpory virtuálního asistenta Googlu. Firma to potvrdila při oznámení svých čtvrtletních finančních výsledků. Již od příštího týdne bude funkce dostupná na reproduktorech Sonos One a Sonos Beam.

Ze začátku ovšem pouze v USA, zbytek světa si bude muset ještě několik týdnů počkat. Reproduktory Sonos každopádně budou první na trhu, kde si člověk bude moci vybrat, jakého virtuálního asistenta používat - již nyní podporují Alexu od Amazonu. 

Šéf Sonos Patrick Spence je na tento fakt velmi hrdý. „Tato funkce neuvěřitelně pozvedne uživatelský prožitek a bude to poprvé, co si zákazníci budou moci na jednom reproduktoru vybrat, jakého virtuálního asistenta chtějí. Myslíme si, že dát lidem na vybranou je správná volba a očekáváme, že podobným směrem se vydá zbytek trhu,“ uvedl Spence v prohlášení. 

Sonos poprvé novinku oznámil v říjnu 2017, kdy reproduktor Sonos One uváděl do prodeje. Tehdy firma tvrdila, že ji stihne v průběhu roku 2018. To se ale nakonec nepovedlo, integrace se ukázala jako těžší, než se zamýšlelo. Začátkem letošního roku nicméně firma na veletrhu CES ukázala, že dospěla k finálnímu řešení. 

Chytré reproduktory Sonos podporují také AirPlay 2 od Applu, lidé přes ně mohou využívat za použítí iOS zařízení i virtuální asistentku Siri. V souhrnu jsou tedy vybavené, patří ale mezi ty dražší, které lze na trhu sehnat. Levnější variantu, podporující rovněž několik virtuálních asistentů, připravuje Sonos ve spolupráci s IKEA.

Diskuze (2) Další článek: Uber jde vstříc těm, kteří si nechtějí povídat ani nic poslouchat. Nabídne možnost objednat si tichou jízdu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,