Hardware | Testy

Když má ticho nejvyšší prioritu: Test 850W zdroje Fractal Ion Gold

Společnost Fractal Design přichází s novou generací zdrojů, které mají zaujmout jak odpojitelnou kabeláží, kvalitním provedením a vysokou účinností, tak především tichým chodem.

Plusy

  • Kompletně modulární kabeláž
  • Velmi tichý chod
  • 7 let záruky
  • Malá hloubka

Minusy

  • Pro dosažení minimálního hluku připustí teploty až okolo 100 °C
8,5
Hodnocení

Nové zdroje Ion Gold od společnosti Fractal Design přichází ve čtyřech výkonech – 550, 650, 750 a 850 W – a jak už jejich název napovídá, všechny se mohou pochlubit certifikátem 80Plus Gold. Také sedmiletá záruka naznačuje, že výrobce použil kvalitní součástky – například prémiové japonské kondenzátory. Zdroje však už na první pohled zaujmou i třeba kompletně odpojitelnou kabeláží a malou hloubkou jen 150 mm, přitom jsou vybaveny velkým 140mm ventilátorem.

image.png

Nejsilnější kabely jsou ploché, zbytek opletený, aby se snadno skládaly na sebe. Délka kabelů i počet konektorů je dostačující, přesto bych uvítal hlavně 20+4pinové napájení základní desky trochu delší, stejně jako 4+4pinové napájení procesoru. Nicméně s počtem konektorů a žil budete dozajista spokojeni. Na kabely, které nevyužijete, však výrobce nepřiložil žádné pouzdro, ale aspoň budete mít k dispozici trojici stahovacích pásek na suchý zip.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Jak jsme testovali outdoorové kamery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,