Testy | Monitory

Když chcete to nejlepší na hry. Recenze prohnutého monitoru Alienware

Pokud na počítači po většinu času hrajete hry a sledujete filmy či seriály, zpozorněte: existuje jeden sice drahý, ale v současné době jednoznačně nejlepší herní monitor. Právě se na něj díváte.

Plusy

  • Vynikající herní obraz
  • Extrémně nízká doba odezvy
  • Absolutní pozorovací úhly

Minusy

  • Input-lag by mohl být kratší
  • Aktivně chlazený
  • Horší vyhlazení písma
9,5
Hodnocení

Ačkoli stojí za herní značkou Alienware „nudně kancelářský“ Dell, nebojí se přinášet nové technologie rychleji než specializovaná herní konkurence. To je i případ monitoru Alienware AW3423DW, který do počítačového herního světa přináší technologii QD-OLED.

Nejprve se podívejme na samotný monitor, který je skutečně hezkým kusem hardwaru a herní doupě doslova ozdobí. Prohnutý monitor s poměrem stran 21 : 9 a rozlišením 3 440 × 1 440 px zdobí bílé šasi s nenásilnými LED efekty zadního okruží a loga, které lze samozřejmě přizpůsobit nebo vypnout. Stojan je bytelný a nabízí výškovou nastavitelnost i výrazné naklonění. Stojan ale počítá s tím, že máte dostatečně hluboký stůl.

a5cebf3f-753f-4748-8536-3a6b100de061c406198a-e033-42c2-a317-e214dbd6c08c

Výborná je i konektorová výbava, kdy DisplayPort, který zajistí využití maximálních možných parametrů, doplňuje dvojice HDMI 2.0. HDMI 2.1 zde nečekejte a pro využití s konzolí nejnovější generace by stejně neměl velkého významu – konzole nepodporují poměr stran 21 : 9 a pro maximum, které zvládnou, si vystačí s HDMI 2.0.

9c92f787-fbd0-4761-aaac-9d94f320edf7
Konektorová výbava hráčům stačí, „kancelářské“ USB-C tady nečekejte. Zajímavostí jsou dva USB porty přímo na spodní straně

Pokud novou konzoli máte, kupte si za stejné peníze raději OLED televizor – bude větší, s běžným poměrem stran a s HDMI 2.1. Nechybí USB hub se čtyřmi porty, z nichž dva směřují prakticky na spodní stranu. Zde se nachází i konektor pro připojení sluchátek a ovládací joystick, s jehož pomocí se veškeré funkce nastavují velmi pohodlně.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Vědci z MIT vynalezli způsob, jak vařit vodu rychleji a efektivněji. Pomohl k tomu speciální povrch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,