Kde hledat tipy na vánoční dárky?

(inzerce) Vyzkoušeli jsme portál, který by měl snadno a přesně podle zadaných parametrů vyhledat trefné vánoční dárky – pro ženu, kolegy, babičku i děti. Obstál v našem testu?

Portál s příznačným názvem Vánoční-dárky.cz není v zásadě nic jiného než velký katalog vánočních dárků. Obsahuje zboží z řady různých českých e-shopů. A právě v tom spočívá jedna z jeho výhod. Podobné katalogy a vyhledávače dárků totiž jinak často najdeme na jednotlivých e-shopech, tedy dost jednostranně zaměřené.

Dárky jsou v katalogu rozděleny podle tematických kategorií (např. praktické, levné či adrenalinové dárky), napříč celým katalogem je však možné i vyhledávat podle parametrů – podle pohlaví, ceny, zálib i druhu sortimentu.

Jen houšť a větší kapky!

Ačkoliv vloni touto dobou byl katalog už zcela zaplněn, letos v něm najdeme ještě dílčí mezery. Například kategorie Erotické dárky ještě není zaplněna. Na podobné problémy narazíme i v případě, budeme-li si chtít zobrazit např. Rukodělné, řemeslné výrobky.

Některé prázdné vyhledávací kombinace jsou nejspíš ze stejného důvodu obsazeny někdy ne zcela relevantními dárky. Vyzkoušejte si například zadat dárky pro seniory (pozn.: v době psaní tohoto článku kategorie obsahoval pouze televize s velkou úhlopříčkou).

Ale takový nešvar je snad jen otázkou několika dní. Jakmile se vánoční šílenství roztočí na maximum, bude katalog nacpaný k prasknutí. Abychom však vyhledávač jenom nehanili, je nutno podotknout, že nejžádanější kategorie (např. dárky pro přítelkyni) jsou obsazeny mnoha různým zbožím a uživatel si z nich určitě vybere.

Jako bonus soutěže a články

Od loňska dostal portál také nový příjemnější kabátek. Na grafiku je radost pohledět a orientace na webu je intuitivní. Jen by občas mohl trochu zrychlit.

Ve srovnání s největšími katalogy dárků (např. Heuréka) nemůže web samozřejmě obstát, co se týče počtu dárků. I když i tady by teoreticky mohl být menší počet výhodou. Přece jen je známá pravda, že z méně možností se vybírá snadněji.

Portál však nabízí také pravidelné týdenní soutěže a sekci články, v níž najdeme řadu receptů, poučení o vánočních tradicích i vánoční příběh na pokračování. Je tedy místem, kde se člověk může i zastavit a pobavit se nebo se dozvědět něco nového.

Celkové hodnocení: Portál Vánoční-dárky.cz je i přes drobné nesrovnalosti a mezery celkem praktickým pomocníkem a jestli se v krátké době zaplní i nezaplněné kategorie, bude pořádně sloužit svému cíli.

Další článek: Amazon AppStream chce proměnit distribuci softwaru a her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,